Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dosarul luptători cu rol determinant a explodat. Parchetul General îl ia la întrebări și pe managerul public al Bistriței, George Avram

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Managerul public al Bistriței George Avram,  unul dintre cei câțiva bistrițeni cu certificat de revoluționar cu rol determinant în Revoluție dă astăzi declarații la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție  într-un mega dosar deschis pe numele celor care au orchestrat atribuirea acestor titluri. Deja șeful Secretariatului General pentru Revoluționari, Adrian Sanda  a fost reținut în această dimineață cu propunere de arestare, după ce procurorii au făcut percheziții  la locuința sa. Percheziții s-au făcut potrivit unui comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curți de Casație si Justiție în mai multe județe, printre care și Bistrița-Năsăud atât la domiciliile persoanelor vizate, cât și la sediile unor instituții publice.

Ancheta ar viza, în total, peste 3.000 de persoane cărora le-au fost acordate astfel de certificate potrivit DIGI 24.

Cumva povestea a pornit și de la Bistrița

În urmă cu 8 luni un revoluționar bistrițean, care s-a mutat la Sibiu, Ioan Bența, i-a trimis președintelui Iohannis o scrisoare deschisă în care semnala falsurile și impostura din procesul de acordarea a titlurilor de revoluționar cu rol determinant în Revoluție, o găselniță a reprezentanților Guvernului Ponta de a-i mai tria pe revoluționari. Bența i-a scris atunci președintelui că nu dorește certificatul de luptător cu rol determinant și că renunță în semn de protest la toate drepturile care decurg de aici ( nota red.cel mai important o rentă de 2200 de lei pe lună).

Ordonanța 95 din 2014 care reglementa modul în care se acordă aceste certificate ar fi fost ea însăși întemeiată pe falsuri grosolane a declarat Bența în martie pentru ASTV. El a spus și că ca unul dintre falsurile pe care s-a construit ordonanța l-a văzut cu ochii lui, e vorba de un document cu ștampilă inventat, prin care Asociatia 22 decembrie Bistrita ar fi fost de acord cu modificările. Documentul -a declarat acum Bența pentru BistrițaExpress ar fi fost un accept al Asociației în cauză față de prevederile ordonanței care reducea numarul revoluționarilor. Bistrițenii din asociație n-au consimțit însă niciodată ca orașul lor să fie exclus de pe harta celor care pot beneficia de acest certificat pentru că ordonanța spunea clar că pot primi certificatul doar luptătorii din orașele in care s-a tras și au fost răniți, ceea ce nu era cazul Bistriței. În schimb la dosarul ordonanței apărea acceptul asociației din Bistrița, care ar fi fost scanat de pe un alt document., susține Ioan Bența.

În Bistrița nu s-a tras, deci conform OG 95/2014 nimeni nu avea dreptul la acel certificat special

În declarațiile din luna martie, care se găsesc postate într-o înregistrare și pe youtube, Bența lasă să se înțeleagă că știe cum au fost puși pe listă cei câțiva bistrițeni, între care și George Avram, care nu aveau cum să dobândească certificatul decât dacă ar fi fost în ziua de 22 decembrie și pe străzile unui oraș în care au existat victime.

Persoanele din categoria «Luptător cu rol determinant în Revoluţie» beneficiază de drepturi băneşti majorate faţă de ceilalţi revoluţionari, în sensul că au primit, începând cu data de 1 ianuarie 2015, pe lângă drepturile acordate celorlalte categorii de revoluţionari, o indemnizaţie de gratitudine în valoare de 2.020 de lei/lunar, conform art. 8 alin. 3 din Legea nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare. De asemenea, există date că o mare parte din totalul de 3.505 persoane care au obţinut până în prezent titlul de “Luptător cu rol determinant în Revoluţie” nu îndeplineau condiţiile cerute de lege”, spune un comunicat al Parchetului de pe Înalta Curte de Casație și Justiție.

Share.

About Author

Lasă un comentariu