Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Conflict între primarul Ogâgău și Poliția Sângeorz Băi. Totul ar fi pornit de la o oprire în trafic la două noaptea.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău s-ar fi ales cu dosar penal după ce sâmbătă noaptea, oprit de polițiștii de la circulație în cadrul unui control tematic ar fi refuzat să sufle în etilotest și să se legitimeze, potrivit jurnaliștilor de la Hotnews care citează agenția de presă Mediafax.

Contactat de Bistrița Express, purtătorul de cuvânt al IJP Bistrița-Năsăud, Crina Sârb nu confirmă, dar nici nu infirmă că incidentul în urma căruia polițiștii au deschis un dosar penal sâmbătă noaptea pentru refuzul de a sufla în etilotest este primarul Traian Ogăgău. Reprezentanta IJP, care conform regulamentelor interne nu poate furniza identitatea persoanelor,  spune doar că ”incidentul s-a fi petrecut la ora două dimineața și că cel care a refuzat să sufle în alcoolscop dar și să furnizeze probe biologice este un bărbat de 40 de ani din Sângeorz-Băi. Ca urmare a refuzului de a se conforma bărbatului i s-a deschis un dosar penal” spune Crina Sârb, purtătorul de cuvânt IJP. Polițista mai spune și că echipajul de la circulație era din Sângeorz -Băi.

          Varianta Ogăgău: polițiștii îl persecută

Primarul Traian Ogăgău recunoaște incidentul cu polițiștii, ora la care s-a petrecut, dar are o altă variantă: polițiștii l-au oprit și pe el, la fel cum i-au oprit pe ceilalți șoferi din trafic, i-au luat actele, însă nu i-ar fi spus despre ce e vorba. Ar fi aflat abia a doua zi dimineață când a încercat să-și recupereze permisul și actele mașinii, dar spune că nu se pune problema să fi urcat băut la volan, dat fiind problemele anterioare pe care le-a avut: E absurd, chiar nu se poate așa ceva, e strigător la cer ce se întâmplă. Ei (polițiștii) de la bun început n-au vrut o colaborare cu mine”, sunt primele declarații ale primarului.

Acesta își spune pentru Bistrița Express varianta sa despe incident: Eu am tratament în primul rând, nu mă puteam urca beat la volan. M-a sunat șoferul pe la 6 seara: nu mai aveți treabă cu mine, că aș pleca…I-am spus că nu mai am și că eu mă duc sa verific ce se întâmplă sâmbătă noaptea că sunt foarte multe probleme în ce privește becurile de pe străzi, scandalurile la club, că-s multe nereguli.  Dar de ce sa mă urc la volan băut, ca nu-s nebun?. ..Echipajul de poliție a oprit pe toată lumea. Eu intrebam: ce se întâmplă oameni buni, de atâta mișcare aici, când mi-au cerut actele și mi-au spus: >> nu avem vreme de discuții domn primar, La revedere>>  Și am plecat. Mi-au luat actele frumos din prima, regulamentar și eu am plecat a relatat primarul care susține că nu s-a pus problema să fie invitat să sufle în etilotest.  Și că abia a doua zi de dimineață ar fi aflat că i se impută așa ceva.

Dar spune că va rezolva problema prin intermediul avocaților : ”ceva nu e regulă, mâine mă întâlnesc cu avocații să le punem toate  cap la cap. Ceva se întâmplă aici. Nu e în regulă. Chiar e absurd. Eu sunt  pățit cu alcoolul, ce, mă apuc de baut la volan după ce am avut ce-am avut?”.

Primarul Ogăgău susține că de la început a avut o relație rece cu poliția și insinuează că de aici i se trage ce s-a întâmplat: ” De la bun inceput a fost o relatie rece din partea lor, de genul:  voi vedeti-vă de treaba voastră, noi de a noastră. Dacă am văzut că nu merge, eu îmi pun camere de supraveghere peste tot, că evident că nu le convine că trebuie să muncească mai mult, nu pot sta cu fundul pe scaun atâta. Și înființez poliție locală” mai spune Traian Ogăgău.

Primarul Ogăgău are deja la activ o condamnare cu suspendare de zece luni pentru conducere sub influența alcoolului, dată de Curtea de Apel în 2012, însă în acest moment este reabilitat.

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu