Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Avertizare INFO-TRAFIC pentru circulația între Bistrița și Vatra Dornei-Codul portocaliu prelungit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a pus circulația dintre Bistrița-Vatra Dornei în sistemul lor de alertă. Ultima avertizare a Centrului precizează că la   15.40, traficul rutier se desfășura în condiții de iarnă pe DN17, între Bistriţa şi Vatra Dornei.

Precizăm că autovehiculele care nu sunt dotate cu cauciucuri de iarnă nu sunt lăsate să treacă către pasul Tihuţa. În apropiere de Pasul Tihuţa, la kilometrul 100, un autotren a rămas blocat în zăpadă şi blochează un sens. Se circulă dirijat, pe un fir, în ambele sensuri. Sfătuim conducătorii auto ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată” sună avertismentul Centrului Infotrafic al IGPR.

Șeful Secției de Drumuri Naționale din BN, Alexandru Slavita spune că situația în Pasul Tihuța nu mai este atât de gravă, în pofida unui cod portocaliu de vânt prelungit peste ora 14,00:” Acum (ora 16,35) se circulă încet, s-a reluat circulația care a fost barată din cauza tirului blocat. Codul portocaliu de vânt s-a prelungit”. Slavita mai spune și că drumarii și-au refăcut stocurile de sare, după ce în jurul orelor amiezii lipsa sării începea să fie o problemă.

Polițiștii din IGPR  le cer șoferilor care circulă prin Pasul Tihuța atenție maximă: ”În timpul deplasării, cei de la volan trebuie să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor”, precizează comunicatul IGPR care înoțește avertizarea INfotrafic.

Foto: arhivă Adevarul

Share.

About Author

Lasă un comentariu