Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ANTIjurnal de campanie: Când parlamentabilii chiar cred că lumea se învârte în jurul buricului lor.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Am intrat pe turnanta campaniei, cum se zice.  Sigur că astea câteva zile nu trec chiar așa repede: candidații sunt în stări modificate psihosomatic: adică ochi dilatați, gesturi sacadate, poză încremenită de manechin, că se poartă la Hollywood, își imaginează scenarii care nu s-au întâmplat, unii par să se autodenunțe singuri, vorbesc în versuri. Dar boala asta are leac: se vindecă odată cu dușul rezultatelor.

Dar ce am găsit prin zicerile de azi și ieri ale parlamentabililor, plătite sau nu:

*Doris Moldovan pretinde că la somația ei șeful mare al CJ-ului și PSD-ului a convocat de îndată ședința de rectificare pentru cota de 20% pe care-i dă voie legea să o dea cu mânuța lui. Doris s-a învolburat cu un comunicat ferm la ceas de seară și i-a cerut în calitatea ei de consilier județean să distribuie banii, că altfel îl face pasibil de abuz. Iar o suită de susținători on-line cu identități incerte o susțineau ca un cor de operetă.

Partea amuzantă e că fix atunci era pe drum anunțul de convocare ”de îndată” a Consiliului Județean (expresia aia în păsăreasca administrativă) . Sigur, gurile rele o să spună că madam Doris, cea necuvântătoare prin ședințele Consiliului a primit convocarea sau informația că vine anunțul, și țac-pac s-a repezit să scrie un comunicat că-l somează pe Radu Moldovan,  cu vorbe tari, că nu ne jucăm aici!

Dar departe gândul de așa ceva, nu, o coincidență între voința doamnei și voința domnului mega-președinte și-a dat fericit mâna. Providențial de-a dreptul. O așteptăm cu interes să combată la fel de sigur de aici înainte, încă patru ani, acolo unde alegătorii din iunie au trimis-o. Știm acum că poate.

Bistrița, un târg mai mare

*Ioan Țintean e ecumenic și împăciuitor , doar e decanului de vârstă a lotului. Zice că dacă ajunge ALDE la Guvernare îi ia pe toți parlamentarii de BN, merg la șeful județului și pun pe hârtie proiectele, apoi iar toți se duc la ministrul transporturilor și la Dezvoltare să facă lobby mare (chiar și fără lege, așa ca pe vremuri), ca  nu cumva să se spună că s-a ținut de chestii meschine: ”Decât să obțin peticirea unei străzi și să mă dau mare prin târg, prefer să facem lucrurile importante și atunci când mă întreabă presa cine a susținut cutare lucru să le răspund foarte clar că TOȚI”. (Răsunetul)

Uau! Deci Bistrița-i un târg mai mare, dar tot târg? Așa e domn prefect, mă scuzați, domn vice. Da, aveți dreptate, nu suntem departe să devenim un târg. Deja pălmașii și necalificații au mai bine de un sfert din numărul contractelor de muncă. Da, Clujul are în top programatorii, creatorii de plusvaloare cu salarii pe măsură, noi, necalificații, cu ultimele salarii din România. Și oare cine a fost la butoane până acum? Cine a creat politicile astea care ne-au condamnat la stagnare? Speram să vă aud vorbind despre asta, nu explicând la nesfârșit despre cum o să aducă ”primul pământ” tinerii înapoi acasă. Știți bine că doar ați lucrat cu băncile, ba chiar la o bancă agricolă v-ați început cariera: știți în ce masura este acceptat terenul agricol drept garanție.

Când politrucii realizează că au vorbit prostii

După ce și-a dat seama că Dacian Cioloș s-a apucat de ceva vreme de programul național de intabulare și nu l-a așteptat pe el să-i dea sfaturi cum să facă, Ioan Turc reformulează povestea. Într-un material, tot plătit, de astăzi, subiectul e răsucit cu 180 de grade, că memoria publică e scurtă, nu-i așa ? ( sunt bune și observațiile din BistrițaExpress la ceva, măcar nu mai perseverezi în prostie ): ”Premierul Dacian Cioloș a început, printr-o Ordonanță de Urgență intabularea gratuită a terenurilor agricole. Voi susține continuarea și finalizarea acestui proiect în anul 2017, printr-o bugetare corespunzătoare”.

Și cu cele două drumuri expres o dă la întors, la nici o săptămână de când s-a lăudat că le face împreună cu Cioloș. După ce i-am spus că nu-l lasă masterplanul, a reformulat-o și pe asta. Ia auziți cum sună acum:” Masterplanul de Transport, nu prevede pentru județul Bistrița–Năsăud nici o autostradă și nici un drum expres care să ne lege de o autostradă. Voi solicita în Parlament modificarea acestui document care să permită derularea unor investiții majore de infrastructură în județul nostru.. Nu seamănă deloc cu ce spunea inițial : ” Mă voi lupta pentru ca județul nostru să fie legat de autostrăzile la care a reînceput lucrul prin două drumuri expres”. Așa cum a renunțat și la ideea, periculoasă, că va face naveta cu primarii pe la miniștri. Se numește învățare prin descoperire. Nu e foarte rău, doar că e pe barba noastră. Iar la Senat, unde vrea să se ducă, salariile pentru următorul mandat s-au triplat. Asta înseamnă că învățarea la locul de muncă ar fi pe banii noștri.

Dacă faci campanie lirică, cârcotașii te lasă în pace. Subiecții însă te pot lua la skandenberg

De PSD nu prea ai ce să spui, că nici ei nu spun aproape nimic. De teamă să nu comită vreo boacănă, așa cum au făcut-o de atâtea ori și care să scoată din casă pe motiv de furie partea neliniștită din electorat, mai bine le cântă alegătorilor să poată dormi  în campania asta.  Cel puțin deputatul Daniel Suciu asta face.Ultima intervenție în presă e din precampanie (era să spun din preistorie) când scutea de impozite pe toată lumea.

De atunci face când pe bardul, când pe jurnalistul pe pagina proprie de facebook . N-ar fi de mirare să-l auzim că după campanie își scoate și un volum de autor cu portretele lirice ale sătenilor pe care i-a descoperit. Nu știu și cu ce i-a ajutat pe oameni portretul liric făcut de deputatul-jurnalist. Poate îl listează nepoții și îl pun în ramă în casa dinainte.Uite ultimul, din 5 decembrie:” Mai știți pe cineva care să țină atât de mult la vaca lui încât în luna februarie să-i facă baie? Erau trei frați, fiecare cu văcuța lui, și se întreceau între ei care o îngrijește mai bine. El a luat o soponeală zdravănă pentru excesul lui de zel. Astăzi, Leontin Acu, la 65 de ani stă înconjurat de pasiunea lui, animalele. Nu arată mai mult de 50, este puternic ca o stâncă, are niște ochi albaștri cu care a cucerit-o pe “copila”, alias soția, toți mușchii îi sunt ghipsați și este de o veselie rară. Ca să îmi dovedească puterea lui neobișnuită m-a ridicat cu o mână de la pământ și m-a provocat la skandemberg. Am refuzat elegant ️….Dacă vreți continuarea o găsiți pe pagina deputatului. Mie mi-e teamă că o să-mi ceară drepturi de autor.

Oricum cu așa textulețe la final de mandat n-o să-l întrebe nimeni de ce n-a făcut ce-a promis. Nu că l-ar întreba acum cineva.

Sursă foto: trafic de gânduri.blogspot.ro

Share.

About Author

3 comentarii

  1. Ce duplicitar mai e si Turc asta. Tare faza aia cu reformularea. Cum mama naibii sa fi candidat pnlist să te agati de Ciolos ca scaiul dar sa nu te doara capul daca ce zici tu ca-i ceri lui Ciolos, ca esti mare tată, te asculta ala pe tine, sa nu stii că ceea ce zici tu in numele lui ala face demult. BEtoooN. Unde naiba l-or mai fi gasit si pe asta, ca nici naiba n-a auzit de el?

  2. Ioan Muntean în

    Am vazut si lista , cum s-au distribuit banii la CJ. Tare de tot. Daca nu facea trezirea la apel a presedintelui doamna Moldovan, primeau primariile cu intarziere cei 40 – 50 de mii de lei fiecare. Sume uriase ce mai.

Lasă un comentariu