Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

PREMIERĂ: Vrei să știi în timp real câți votează într-o localitate? La alegerile astea rezolvi cu un click.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oricine poate afla în timp real care este prezența la vot la alegerile de astăzi fără să mai fie nevoit să aștepte raportările defazate cu cel puțin o oră, făcute, din timp în timp, de Biroul Electoral Central.

Monitorizarea votului este o premieră și a fost anunțată cu câteva ore înaintea deschiderii urnelor pe pagina de facebook a Executivului. Totul este posibil datorită unei platforme construită în cadrul proiectului GovITHub intitulată ” Hartă Prezență Vot – Alegeri Parlamentare 2016”.  Platforma poate fi accesată la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ şi permite vizualizarea, cu actualizări la fiecare 5 minute, sincronizate cu datele transmise de BEC, a prezenţei în fiecare judeţ.

Spre deosebire însă de raportările de la ultimele alegeri când erau accesibile doar datele privind votul pe județe, de data aceasta pe pagină se pot vedea şi date pentru fiecare localitate în parte : care este prezenţa, câte persoane au votat, câte secţii de votare sunt acolo şi ora ultimei actualizări.

”Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informații despre prezența totala la vot din ziua alegerilor și poate contribui ulterior, la verificarea informațiilor de pe teren și transparentizarea procesului electoral”, se precizează pe pagina de facebook a Guvernului.

Cine a făcut platforma

Programul guvernamental GovITHub a pus la un loc specialiști din domeniul IT pentru a îmbunătăți infrastructura informatică a instituțiilor publice. Din echipa GovITHub fac parte de 20 de bursieri care lucrează în regim full time la Guvern, alături de o echipă de 279 de voluntari care lucrează de la distanță și o comunitate de peste 1,000 de membri care sprijină în mod activ activitatea GovITHub și este funcțională din octombrie 2016.

Share.

About Author

Lasă un comentariu