Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Drum național blocat la Fiad din cauza unui zapor de gheață

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un incident mai puțin obișnuit a fost, în această după amiază, cauza întreruperii circulației între Romuli și Bistrița pe DN 17 C. Practic un pod de gheață din amonte de Păstrăvăria de la Fiad a blocat cursul de apă al Sălăuței, care s-a revărsat pe drumul național și a făcut imposibilă circulația.

La ora 16,30 Centrul Național Infotrafic a lansat avertismentul de oprire a circulației pe DN 17 C în dreptul localității Fiad, interdicția fiind ridicată o oră mai târziu.

Potrivit primarului din Telciu, Sever Mureșan, pentru deblocarea zaporului și deschiderea circulației au intervenit atât angajații primăriei cât și cei ai Drumurilor Naționale, care au împrăștat antiderapant pe carosabil pentru a nu se forma polei, după îndepărtarea apei.  La fața locului au ajuns și cei de la ISU, însă artificierii nu au putut dinamita podul de gheață din pricina vizibilității reduse după căderea serii, urmând ca dimineață să reia operațiunea. ”Deocamdată drumul e deschis, e supravegheat, la Telciu ninge și suntem pregătiți să intervenim din nou dacă situația o cere”, spune primarul din Telciu.

FOTO; arhivă (transilvania 365)

Share.

About Author

Lasă un comentariu