Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

120 de agricultori din BN primesc zilnic banii de subvenții în cont. Fermierii mari nu intră încă în calcule

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Anul 2016 a fost unul al paradoxurilor în privința subvențiilor în agricultură. După ce au așteptat luni de zile plățile pe 2015, blocate de un soft contractat prea târziu  și au acumulat penalități serioase, fermierii primesc începând din 5 decembrie și subvențiile pentru anul în curs.

A fost nevoie de un efort bugetar important și de un împrumut făcut la Ministerul Finanțelor, de  1 miliard de lei pentru începerea campaniei de plăți, spun funcționarii APIA care consideră episodul ca pe un adevărat  boom al plăților.

În Bistrița-Năsăud, după plata avansurilor care s-a încheiat deja, fermierii încasează într-un ritm de 120 pe zi și plățile propriu-zise. Potrivit directorului adjunct de la APIA Bistrița-Năsăud, Florin Căprariu, deja au intrat în posesia banilor 17000 din 21000 de fermieri care sunt programați să primească  subvenții în prima tranșă.

Alegerea este făcută însă direct de la APIA București:  ”S-a facut o selecție din 31000 si au băgat 21700 de fermieri. Nu intră deocamdată la plată fermierii care au suprafețe peste  10 hectare, cei  cu control in teren, sau sprijin cuplat vegetal-zootehnie”explică directorul Căpraru.

Banii pentru cei care nu sunt printre favorizații de soft trebuie plătiți însă până în 30 iunie.

 

Sursa foto: Cuget liber

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu