Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

În Bistrița-Năsăud o filială cât o echipă de fotbal a scos un deputat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

USR Bistrița-Năsăud a reușit să trimită în Parlamentul României  o profesoară care până la începutul toamnei nu avea nicio legătură cu politica. Și surprizele nu se opresc aici: Cristina Iurișniți, care din 20 decembrie va depune jurământul ca deputat, este unul dintre cei 11 membri cu carnet de partid ai filialei. Restul echipei este format din simpatizanți care au făcut voluntariat în campanie. Iar filiala, care s-a înființat abia acum trei luni nu are deocamdată nici sediu stabil, cum au toate partidele.

Dezvăluirea a fost făcută de managerul campaniei electorale a USR Bistrița-Năsăud, Mihai Bălan într-o conferință de presă organizată imediat după comunicatul oficial al BEC: ”Pentru  USR Bistriţa-Năsăud, o filială care acum trei luni nu exista, o filială care nici în momentul actual nu are structuri, nu are primari, sedii, are doar un grup de voluntari inimoşi care efectiv au făcut cu sfert de normă, după orele de serviciu, campanie electorală, este un miracol. Ne-am organizat şi am plecat de la zero, atât ca experienţă, cât şi ca bani. Tot ce s-a făcut, s-a făcut prin forţe proprii.

Transparența începe cu banii

Și tot atipic este și faptul că filiala și-a făcut public bugetul campaniei care le-a adus un deputat: 24.980 lei, din care 10.000 lei s-au dus la agenția de publicitate clujeană  care s-a ocupat inclusiv de promovarea pe Facebook, iar 13.000 lei a costat publicitatea electorală în presa locală.

USR Bistrița-Năsăud a obținut 5006 voturi la Camera Deputaților, adică 5,4%  la Camera Deputaților și ceva mai puține la Senat (4931). Bazinul principal al votanților a fost Bistrița unde 11,09 % din alegătorii a pus ștampila pe USR la Camera Deputaților și 10,24 % pe lista de la Senat.

De altfel mandatul de deputat și depășirea pragului electoral în județ a fost targetul filialei în această campanie, a declarat președintele filialei, Lorand Toth: Acest lucru ne responsabilizează foarte mult. Probabil vom face Opoziţie prin oamenii pe care-i avem în Camera Deputaţilor şi Senat, o Opoziţie constructivă, ceea ce înseamnă că o să acţionăm în beneficiul oamenilor şi mai ales a oamenilor care ne-au ales.

Cristina Iurișniți (foto) cea care a obținut mandatul de deputat n-a reușit să ajungă la conferința de presă de la Brașov unde a participat la o instruire profesională,  a postat un mesaj pe pagina de socializare: O mare reușita pentru societatea civila, care a pătruns pe scena politica prin USR, iar aici la Bistrița-Năsăud, USR va avea reprezentant în Parlament! E o mare responsabilitate pentru mine cât si pentru întreaga echipă!!.

 Felicitari via facebook de la Ghinea

Fostul ministru Cristian Ghinea a postat astăzi un mesaj pe pagina sa de socializare pentru USR BN, pe care i-a vizitat și susținut în campanie: ”Sunt tare mândru de colegii mei din țară.In Bistrita-Năsăud am fost chiar de 1 decembrie… Cam așa a fost peste tot: o mână de oameni din județ a bătut politicieni vechi, cu structuri și experiență. Mă bucur de Cristina Iurișniți că vom fi colegi în Parlament și felicit pe toți de acolo, mai ales pe Mihai Bălan, un antreprenor care a decis că nu se mai poate așa și a organizat campania locală”

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. USR a avut, consider, una din cele mai corecte si elegante campanii electorale. Au mers pe programul lui Ciolos si pe onestitatea si competenta oamenilor proprii. Si le-a iesit.Si ne-a iesit.

Lasă un comentariu