Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Se încing spiritele în tot PNL-ul. Liberalii bistrițeni pregătiți să ceară capul actualei conduceri. Orban a cerut plecarea ”țuțerilor”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cu un singur parlamentar în viitorul Legislativ din patru câți au fost în actualul Parlament,  filiala Bistrița-Năsăud stă  pe un butoi de pulbere, la fel ca tot partidul. La București semnalul a fost dat de Ludovic Orban care a cerut plecarea tuturor ”țuțerilor” și a șefilor care i-au susținut și întoarcerea la baza partidului.

Senatorul Dorin Dobra este unul dintre cei care cere deja public explicații. Dobra care a acceptat un loc neeligibil pe listă la ultimele alegeri cere analiză în filială și spune pe pagina de socializare că scorul din BN  chiar și mai mare decât al partidului, tot cu un dezastru este echivalent: ”Pentru a începe o analiză necesară și în filiala noastră, va trebui de la început să răspundem câtorva întrebări:- faptul că am trecut de la 4 parlamentari la unul singur poate fi considerat succes? Faptul că am realizat un obiectiv în număr de parlamentari egal cu un partid cu 11 membri poate fi cumva interpretat favorabil?Căci oricum am lua-o, pentru procentul de acum, în urmă cu 6 luni Stelian Dolha era demis în BPN” este argumentul senatorului care urmează să-și predea mandatul.

Nemulțumirile sunt însă mult mai adânci și diferă de la un membru la altul, ori de la o facțiune la alta și cel mai probabil vor răbufni în această după amiază, de la ora 17,00 în ședința BPJ Bistrița-Năsăud. Se pare că și Ioan Oltean, cel care l-a impus președinte interimar pe copreședintele organizației de tineret, Robert Sighiartău acum 5 luni și  căruia acesta îi  datorează inclusiv prima poziție pe listă, l-ar vrea demis. Motivul oficial ar fi acela că a votat pentru Raluca Turcan președinte PNL, fără să-i consulte și pe membrii Biroului Județean. Neoficial însă, Oltean e dezamăgit pentru că cel pe care l-a lăsat de data aceasta succesor e mai slab decât și-a imaginat.

Ludovic Orban: să tacă țuțerii și șefii care le-au fost complici
Unul dintre cei mai vehemenți liberali în țară este Ludovic Orban. El spune că partidul nu-și poate reveni dacă nu se întoarce la bază și nu pleacă toți cei care au adus PNL-ul aici, iar demisia Alinei Gorghiu nu schimbă nimic: ” Este timpul ca în PNL să tacă șefii si țuțerii care le-au fost complici. Nu avem șansa să renaștem partidul decât daca ascultăm cu mare atenție ce spun membrii de la baza PNL, simpatizanții partidului ( atât cei care ne-au votat cât si cei care nu au vrut să ne voteze ) și mai ales să ascultăm vocea celor 60% dintre cetătenii romîni care nu și-au exprimat votul.” spune Orban în una din postările sale pe facebook.

Orban spune că trebuie să se termine cu cooperativele în partid: ”Partidul National Liberal nu mai poate fi condus de șefi agreați de alti șefi, dinăuntru sau din afara partidului, ci de lideri autentici legitimați prin votul bazei partidului”

Lucia Varga le cere liberalilor să-și ia partidul înapoi

Fostul ministru și președinte al organizației de femei a PNL, Lucia Varga  spune de-a dreptul că PNL e condus de grupuri de interese și de politica pumnului în gură : ”Ne vrem partidul înapoi!…Consider că după plecarea d-lui Crin Antonescu și a d-lui Klaus Iohannis , au dispărut din partid democrația și rigoarea. Au fost înlocuite de politica pumnului în gură , a intereselor de grup , a luptelor interminabile pentru controlul partidului. ..Așa am obținut, sub o conducere slabă , un rezultat electoral foarte slab! Am tăcut mulți prea mult ”!  Lucia Varga le cere liberalilor pe pagina de socializare să oprească declinul accelerat al PNL-ul și să opună celor care vor să continue vechile practice : ”Acum se pare că unii vor, de dragul funcțiilor pe care le ocupă, să continue același mod de a face politică in interiorul partidului și în afara lui …Îndemnul meu este să indrăzniti! Să vă implicați câți mai mulți și să reconstruim împreună un PNL al bunului simț”, sună îndemnul Luciei Varga.

Călare pe mandat Sighiartău vede partidul  în roz

Președintele interimar de la Bistrița, Robert Sighiartău se încăpățânează să nu vadă dezastrul din jurul său și în prima sa conferință de presă dă vina pe mesajele fostei conduceri naționale  și pe sistemul electoral care nu le-a repartizat proporțional mandatele. Ba mai mult susține că scorul îl îndreptățește să aibă pretenții la nivel național.: ”E un scor care din punctul meu de vedere ne legitimează să avem un cuvânt de spus în ceea ce priveşte reclădirea şi reconstrucţia PNL la nivel naţional. Sunt multe motive pentru care PNL a obţinut scorul acesta, conducerea naţională, dar şi conducerea judeţeană este într-o perioadă de analiză. Mesajele care au venit de la nivel naţional nu au fost neapărat corelate cu nevoile cetăţeanului, nu au fost pe măsura electoratului de dreapta, din cauza aceasta foarte mulţi dintre ei nici nu s-au sinchisit să meargă la urne”, a declarat preşedintele interimar al  PNL BN.

Într-o situație asemănătoare însă președintele din Timiș, Nicolae Robu, care a obținut tot un scor peste media națională, ba chiar peste ceea ce a scos Bistrița și-a dat demisia din funcție și le-a cerut să o facă tuturor președinților de filiale care nu au reușit  să atingă 30 de procente.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu