Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Vezi ce răspunsuri i-a dat viitorul ministru al Educației deputatului bistrițean Cristina Iurișniți azi la audieri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Deputatul USR Cristina Iurișniți l-a întrebat în comisia de învățământ  pe Pavel Năstase, candidatul pentru portofoliul în cauză, ce vrea să facă în privința programelor supraîncărcate, ce se va întâmpla cu concursurile de directori și cum se vor ocupa funcțiile de conducere unde funcționează manageri interimari. Dacă se va continua pe criteriul competenței sau se va reveni la numirile politice. Și nu sunt singurele întrebări pe care le-a adresat deputatul bistrițean care lucrează în sistemul de învățământ de mai bine de douăzeci de ani. A întrebat și dacă ministrul are în vedere vreo soluție pentru decongestionarea claselor supraaglomerate care ajung să funcționeze la clasa zero chiar și cu peste 40 de copii. Sau ce planuri există pentru învățământul dual, profesional și cum va rezolva problema complicată în care piața cere oameni calificați, iar absolvenții nu-și găsesc locuri de muncă.

Întrebările le-a sintetizat după ce și-a provocat simpatizanții în grupul de simpatizanți ai USR Bistrița-Năsăud: ”Am dorit să am un feed-back autentic din partea electoratului USR și ieri, cu o seară înainte de audieri, pe grupul Simpatizantilor USR BN am primit pulsul problemelor multiple care există în sistem și pe care parțial le-am adus pe masa viitorului ministru al Educației.”, a scris deputatul pe pagina de facebook, după audieri.

Viitorul ministru i-a răspuns că studiază problema mai ales în ceea ce privește învățământul dual: Avem în momentul de față peste 200 de școli profesionale în acest învățământ dual unde sunt peste 25.000 de elevi care învață în acest învățământ. Trebuie găsită o reglementare astfel încat aceste școli să nu fie considerate școli de mîna a doua. Sunt oameni care din naștere, nativ, nu pot lua un bacalaureat. Acest lucru s-a întamplat dintotdeauna. Mi-aduc aminte când eram elev 40% luam bacalaureatul, nu toată lumea. Acum vrem toți să fim bacalaureați”, a răspuns Pavel Nastase .

Acesta nu a rostit nicio vorbă despre concursurile de directori și nici despre decongestionarea programelor ori a claselor. Deputatul bistrițean și-a arătat nemulțumirea față de răspunsuri : ”Am primit răspunsuri generale, de tipul: vom analiza, vom face, vom vedea…” și a comentat că nu-i rămâne altceva de făcut decât să semnaleze punctual ”derapajele sau indiferența”.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu