Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un chirurg din Spitalul Bistrița-Năsăud a fost numit secretar de stat la Sănătate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doctorul Rareș Trișcă, chirurg oncolog la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud este de ieri noul secretar de stat din Ministerul Sănătății.

Ordinul de numire a tânărului chirurg din Bistrița a fost semnat ieri de premierul Sorin Grindeanu alături de alte trei decizii de numire a unor secretari de stat de la Transporturi și Interne: Ovidiu Aurelian Flori, respectiv Viorel Ștefu. Doctorul Rareș Trișcă este medic specialist chirurgie generală al Spitalului Județean Bistrița-Năsăud de anul trecut. Prezent în noiembrie 2016 într-o emisiune de prezentare a investițiilor în Spitalul Județean BN la TVR, alături de președintele CJ Radu Moldovan și vicepreședintele Alexandru Pugna tânărul medic spunea că este clujean, are bunici în comuna Livezile și că și-a dorit să lucreze în Bistrița încă din perioada rezidențiatului.

Doctorul Rareș Trișcă se afla în primul an de profesare a chirurgiei oncologice, după absolvirea la București a unei supraspecializări în domeniu sub îndrumarea profesorului Blidaru și era singurul medic al spitalului Județean cu asemenea specializări.

Acum 2 luni declara că singurul lui plan de viitor este să se concentreze pe intervenții chirurgicale

Întrebat în emisiunea ”Proiect România” de moderatorul TVR dacă Bistrița e o trambulina pentru cariera viitoare, tânărul doctor a declarat în noiembrie 2016: ”Șiți cum este, fiecare ne trăim prezentul. Sunt prea absorbit de a începe să operez tot mai mult și cazuri tot mai complexe ca să mă gândesc ce o să fac peste ani. În momentul acesta îmi  e bine aici, aici am venit sa operez, aici am venit sa fac gărzi și să-mi fac meseria” a declarat acum două luni speranța chirurgiei oncologice bistrițene.

 

 

Sursă foto 1: Afaceri ardelene. ro. Explicație foto: doctorul Rareș trișcă la o dezbatere organizată de TSD Turda pe tema cancerului de col uterin Sursă foto 2: TVR, Proiect România (captura video)

 

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu