Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Firmele și PFA-uri se vor înființa gratuit peste 15 zile. ORC, care este obligat să renunțe la o mulțime de alte taxe, va fi asaltat din 1 februarie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

În premieră în România înființarea unei societăți cu răspundere limitată (SRL)  nu se mai taxează la Registrul Comerțului (dacă nu punem la socoteală SRLD-urile) așa cum tot fără costuri românii se pot constitui în persoane fizice autorizate (PFA).

Măsura renunțării la taxele percepute de ORC face parte din legea tăierii celor 102 taxe, prima lege publicată în 2017 în Monitorul Oficial.

Aşadar, de luna viitoare, antreprenorii îşi vor putea înfiinţa SRL ori PFA gratuit, adică vor scuti 520 de lei, respectiv 200 de lei, taxele percepute în prezent pentru înmatricularea acestora urmând să fie eliminate. Rămân valabile pentru înregistrarea firmelor și PFA-urilor sumele de bani sub formă de capital social pe care acestea trebuie să le aibă la înregistrare.

Pe lângă scutirea de taxe la înmatricularea societăților, Legea 1/2017 prevede și  eliminarea taxelor percepute pentru înscrierea de menţiuni în Registrul Comerţului, cu scopul de a încuraja antreprenoriatul şi de a îndepărta impedimentele în dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în România“.

Concret, potrivit site-ului ONRC, există peste 30 de menţiuni care pot interveni pe perioada existenţei unei persoane juridice. Printre acestea este vorba despre: modificarea denumirii, înscrierea sau modificarea emblemei, schimbarea formei juridice schimbarea sediului social în acelaşi judeţ au în alt județ, modificarea obiectului de activitate, actualizarea obiectului de activitate, modificarea declaraţiilor pe propria răspundere, majorarea capitalului social, suspendarea sau reluarea activităţii, înființarea sau desființarea de sedii secundare, diverse mențiuni.

 

Sursă foto: adevarul.ro

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu