Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Surse: în Bistrița-Năsăud PSD rămâne cu prefectul, ALDE își numește subprefectul

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Schimbarea prefecților în toată țara este o chestiune de zile. Lucrurile se vor prelungi puțin doar dacă se va renunța la prefecții așa-zis apolitici și numirea se va face din rândul celor care sunt membri de partid și-și pot păstra carnetul și după numire.

Modul  după care s-a făcut împărțirea între PSD și ALDE respectă în general algoritmul  în care ALDE va avea prefectul în județele în care PSD are conducerea Consiliul Județean. Se pare că în Bistrița-Năsăud acest algoritm nu se va respecta. Surse ALDE au declarat pentru Bistrița Express că PSD a primit deja funcția de prefect, iar partenerii de coaliție pe cea de subprefect. Deocamdată nu se știe ce intenționează PSD să facă în privința acestei funcții însă sunt șanse mici să nu-l păstreze pe Ovidiu Frenț, fost membru al partidului. Întrebat ce se va întâmpla în cazul prefectului, președintele executiv al PSD BN, Nicolae Moldovan  a declarat într-o emisiune la ASTV că decizia se va lua prin vot într-un biroul politic al filialei, dacă postul revine PSD și prefecții nu vor mai fi apolitici.

La ALDE  există mai multe variante pentru funcția de subprefect dar favorită este Ani Bob, fost prefect și director la AJPIS BN. Peședintele ALDE Ioan Țintean  ia în calcul doar o variantă de prefect, dar pe surse se discută că negociază un post de secretar de stat. Funcția de subprect este ocupată în prezent de Terente Ciui, fost director adjunct la Casa de Pensii și fost membru al PNL.

Share.

About Author

2 comentarii

Lasă un comentariu