Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul local Florin Chereji a testat pârtia din Wonderland. Vezi cum se schiază și ce-a găsit la fața locului

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Înainte ca Pârtia Cocoș să fie funcțională consilierul local Adrian Florin Chereji a făcut o probă cu schiurile pentru a testa  care sunt condițiile de schiere. Pentru că telescaunul nu funcționează Chereji și-a luat schiurile în spate și a urcat cale de 45 de minute până în vârf. Experiența și fotografiile le-a postat pe pagina de facebook sâmbătă dimineața, imediat după coborârea de pe pârtia din Wonderland:

Coborârea, pe schiuri, 3-4 min. Am coborât cu multă grijă deoarece zăpada de pe pârtie e înghețată foarte tare și cu multe urme de la utilajele care au mai urcat pe pârtie. Lacul e plin. Nu s-a produs deloc zăpadă artificială, este o avarie pe conducta care alimentează tunurile de zăpadă (se lucra pentru remedierea defecțiunii). Austriecii de la Dopllmayr erau pe șantier, probabil saptămâna viitoare vor finaliza probele la telescaun” notează Adrian Florin Chereji.

Consilierul local, care este un schior experimentat, a vrut să afle pe propria piele dacă pârtia este periculoasă pentru începători, așa cum a estimat înainte de o folosi  : ” Așa cum am mai spus, cam 300-400 metri din start pârtia este foarte abruptă și e clar că nu va putea fi folosită de începători . Pârtia e lejeră abia de la jumătate încolo, însă începătorii nu au cum să ajungă până acolo. Dacă era teleschi în loc telescaun altfel ar fi stat lucrurile. I-am spus primarului Crețu că e o problemă asta și mi-a spus că se va face un drum prin pădure, probabil anul viitor care să le permită accesul începătorilor. Sigur ca va urma altă defrișare, nivelări, iar nocturna oricum nu va bate până acolo, deci seara va fi întuneric. Foarte mulți preferă să meargă la Toplița, pentru că acolo pârtia e lungă și  lină”

Foto: Adrian Florin Chereji pe pârtia de la Prislop

În două săptămâni ar putea fi dată în folosință

Consilierul liberal crede că în cel mult două săptămâni pe pârtia Cocoș se va putea schia și cu puțin noroc ar putea fi funcțională 3 săptămâni în acest sezon: ” se lucra la conductele de zăpadă artificial, se fisurase ceva la o conductă în a doua treime din lungime a pârtiei, dar o vor remedia. Cred că fără să poată obține omologarea în sezonul acesta, pârtia va putea fi funcțională totuși în primele zile din februarie. Nocturna înțeleg că merge”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu