Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrițenii- mare apetit pentru achiziția de mașini. Suntem în top 5 al creșterii numărului de autovehicule

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parcul auto al românilor a crescut substanțial de la un la altul și cel mai probabil va exploda în statistici după tăierea timbrului de mediu.  Chiar și așa creșterea numărului de mașini la nivel național a fost în 2016  față de 2015 de 6,2%, potrivit blogului analizeeconomice.ro care a analizat datele Institutului Național de Statistică și ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Aceeași publicație online scrie că 52 % din aceste mașini sunt mai vechi de 12 ani. Potrivit autobild.ro în total, în România sunt înmatriculate peste 7 milioane de vehicule, dintre care 5,47 de milioane sunt autoturisme.

Potrivit sursei citate, care a realizat și un clasament al județelor în funcție de gradul de înoire a parcului auto la finele lui 2016 față de aceeași perioadă din 2015 județul Bistrița Năsăud ar fi înregistrat un avans de 7,4%, adică pe a 5-a poziție din țară. Deși au cumpărat mașini mai cu spor decât în majoritatea celorlalte  județe locuitorii din Bistrița-Năsăud rămân totuși pe un loc modest, sub media națională la capitolul mașini la mia de locuitori. Un alt clasament al analizeeconomice.ro indică o medie de 241 de mașini la mia de locuitori, adică mai puțin de al patrulea locuitor are un autovehicul,  față de 277 de mașini, media națională.http://www.analizeeconomice.ro/2017/02/cu-cat-crescut-numarul-de-autoturisme.html#more.

În București se înregistrează cea mai mare densitate de mașini la mie, pentru că în Capitală practic tot al doilea locuitor are o mașină (522 de mașini la mie)

Conform Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) citat de Economica.ro, la capitolul vechime  parcul auto național are 1.15 milioane de mașini cu peste 20 de ani vechime, 1.42 de milioane de vehicule cu o vechime cuprinsă între 16 și 20 de ani și 1.59 de milioane de unități cu o vechime cuprinsă între 11 și 15 ani.

Share.

About Author

Lasă un comentariu