Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Stelian Dolha: ”Ordonanța 13 bântuie încă prin Parlament. N-a fost dezincriminat niciun conflict!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fostul deputat Stelian Dolha explică pe pagina sa de socializare ce s-a întâmplat de fapt ieri cu ordonanța 13 și de ce temerile celor care cred că nu s-a terminat încă povestea acesteia chiar și după abrogare, sunt întemeiate:

” am aflat că fantoma ordonanței 13 bântuie încă Parlamentul. Nu mi-a venit să cred. Știam și eu că Senatul a adoptat  ordonanța 14, de abrogare și nici nu mi-a trecut prin cap că n-au aruncat-o pe cealaltă la coș. Când acolo, îmi spun foștii colegi că e trecută în dezbatere în 21 februarie la comisia juridică. Și că e la pachet cu alte bombițe cum ar fi un proiect al grațierii făcut tot de Guvernul Grindeanu. Nici n-a contat logica bunului simț care spune că n-ar fi trebuit discutată deloc. Sau dacă țin morțiș de ea, atunci era obligatoriu să fie dezbătute împreună, 13 cu 1” explică fostul parlamentar. El mai spune și că în practica parlamentară  nu se întâmplă să discuți ordonanțle altfel decât în ordinea lor cronologică și că o ordonanță odată abrogată de guvern nici nu mai intră în vreo dezbatere și că toată mișcarea este foarte suspectă.

Dolha mai spun și că cei care induc ideea  că abrogarea Ordonanței 13  ar fi lăsat un vid legislativ, pretinzând că a fost o ordonanță bună și aruncă în discuție decizia Curții de Apel Alba de ieri, se joacă de fapt cu buna credință a oamenilor, dezinformându-i: Aud pe unii șefi de la Putere că vorbesc de vid legislativ fără măreața lor ordonanță 13 și tot arată spre procesul câștigat de funcționarul acela la Curtea de Apel Alba, spunând mereu: ”vezi, noi am avut dreptate, ordonanța 13 era bună și legală și ne-ați presat s-o abrogăm”. Din păcate oamenii ăștia profită de buna credință a oamenilor și pe necunoaștere și aruncă drept adevăruri absolute sferturi de adevăr. E o tactică veche de când lumea.
Când de fapt acolo au achitat un om pentru că fusese condamnat că a încălcat o Hotărîre de Guvern, nicidecum o lege sau o ordonanță. O reglementare inferioară unei legi, . Exact ce spunea decizia CCR din 2016, atât de invocată. Deci unde-i vidul legislativ dacă instanțele trebuie să țină cont de hotarârile CCR?
În fine, e un joc periculos ăsta și seamănă foarte mult cu scenarii pe care le-am văzut la scară mai mică prin Parlament. Doar că miza jocului e mult mai mare acum” mai scrie fostul deputat pe pagina de socializare

Share.

About Author

Lasă un comentariu