Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

OPINIE: Zice-se că PNDL-ul lui Sevil e ca si piramida lui Maslow: întâi nevoile de bază și apoi distracția

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Atunci când i-a venit primarului Bistriței ideea cu finanțarea Aquapark-ul prin PNDL, ca să mai potolească furtuna provocată de accesarea unui nou credit, habar n-avea de vizita protejatei lui Dragnea de la Dezvoltare.

Nici nu i-a trecut prin cap că în mai puțin de o săptămână vicepremierul Sevil Shhaideh se va arăta prin zonă cu tolba ușor întredeschisă și cu tabelul -inventar la purtător. Așa, să îi pună la cataistif și să vadă ce și cum cer primarii de pe aici și evident cum e lista de priorități dictată de cel care a făcut invitația. Nu și-a imaginat Ovidiu Crețu joia trecută atunci când a rostogolit  de la înălțimea funcției cuvântul magic  ”PNDL”, pentru a mai câștiga timp, că va primi un răspuns atât de abrupt, prin intermediul ziariștilor, chiar din gura celei care deține cheia magică a sipetului cu bani.  ”Întâi nevoile primare și apoi distracția” a sunat în esență  răspunsul. Unul cam direct ținând cont de reflexul moștenirii de partid de pe la PSD care nu le permite să dea răspunsuri directe ”membrilor” în probleme delicate.

Pentru cei care vor să-și facă propriile analize Sevil Shhaideh a răspuns  așa: ” Haideți să vedem, să  depună proiectul și  să-l analizăm. Rugămintea mea fost către toți primarii și către toți reprezentanții din sală să ne concentrăm pe serviciile de bază în primul rând – apă-canalizare. Deci domnul  presedinte aici de față (nota red. Radu Moldovan) are in coordonare masterplanul de apa, si canalizare, haideți să finalizăm serviciile de bază.  Dacă servicii de bază sunt realizate nu văd de ce nu ne-am putea concentra și pe obiectivele turistice”. Și vorbele ca vorbele, dar să-i fi văzut privirea și nonverbalul; aproape că nu mai era cazul de cuvinte.

Primarul n-a auzit răspunsul din gura vicepremierului, plecat fiind din localitate. Însă e clar că nu și-a făcut nu știu ce iluzii de bani din PNDL, știind foamea generală din teritoriu, promisiunile făcute celor care urmează să mai fie racolați și ordinea de prioritate, care nu include municipiul, de altfel prosper la capitolul venituri. Cu atât mai mult cu cât în politica PSD-ului local Bistrița  pare de mult stat în stat.

A aruncat primarul  povestea ca să-și treacă studiul de fezabilitate cu suficient de multe probleme de fundamentare și să mai câștige timp.  Dacă vă amintiți și pârtia, poreclită acum Nămoloasa a ajuns la soluția creditului tot pe același tipar: la început au fost fonduri europene, apoi parteneriat public -privat și la final doar Banca și creditul pe 10 ani. Apoi vine vara, se mai uită că iarna a fost plină de zăpadă și pârtia tot nu s-a deschis.-Iar bistrițenii care se vor perpeli iar ca peștii pe uscat când nu se duc la Figa ori pe la Mureș vor tânji după apa și răcoarea din filmul de prezentare al primarului și nu se vor mai sinchisi de creditul cu numărul 3, că doar ce naiba, nu dau din banul lor.

Share.

About Author

Lasă un comentariu