Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița pe locul 21 în topul orașelor românești în care vrei să trăiești. Un cartier al municipiului e la coada clasamentului național

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un clasament național bazat pe percepția  locuitorilor în privința costului vieții și a siguranței   oferite de propriul oraș plasează municipiul Bistrița pe locul 21 din 42 de municipalități din România luate în calcul.

Potrivit studiului realizat online la sfârșitul lunii februarie de platforma imobiliară Storia.ro împreună cu o agenție de marketing, D&D Research, cel mai prietenos oraș din România , potrivit locuitorilor săi a fost desemnat Brașovul, care excelează atât la siguranță cât și la capitolul cost al vieții. Urmează Cluj -Napoca, Sibiul și Timișoara, în clasamentul general  în funcție de percepția propriilor locuitori. De altfel până acum clasamentul include două studii ale percepției unul referitor la siguranța locuitorilor și un altul referitor la costurile vieții.

Bistrița este evaluat de locuitorii săi destul de bine la capitolul siguranță, cu un punctaj de 65,6%  însă la costuri ale vieții este considerat un oraș destul de costisitor. 1535 de bistrițeni s-au exprimat în chestionarul despre siguranță, în timp ce 2093 s-au pronunțat în chestionarul referitor la costurile vieții în oraș.

Cel mai sigur oraș e Oradea

În studiul dedicat siguranței Oradea conduce clasamentul. Este urmat de Brașov, Cluj, Sibiu și Sfântul Gheorghe. Cele mai nesigure conform percepției locuitorilor sunt Bacau, Suceava, Satu-Mare și pe ultimul loc Alexandria, apreciat de cei care îl locuiesc drept cel mai nesigur oraș din România.

Topul cartierelor

Municipiul Bistrița figurează în schimb cu un cartier în clasamentul celor 20 cele mai proaste cartiere la capitolul cost al vieții. Zona Centurii din Bistrița este trecută de realizatorii clasamentului pe poziția 19 în topul celor mai proaste cartiere din România.

Cartierul Grigorescu din Cluj este considerat cel mai avantajos cartier din punct de vedere al costurilor. Topul continua cu Titan (București), Gavana 3 (Pitești), Răcădau (Brașov) și Soarelui (Timișoara), cartiere care au fost in topul preferintelor romanilor care au participat la studiu. Ultimele pozitii, cu cel mai dezavantajos cost al vieții perceput, sunt ocupate de zonele Bereasca (Ploiești), Periferie (Botosani), Calea Caransebesului (Reșita), Feneziu (Baia Mare) si 1 Mai (Alexandria).

Pentru realizarea clasamentului realizatorii au invitat participanții la studiu să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al costului vieţii, pe o scală de la 1 la 5, în care 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu