Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Bistrița are termen până la sfârșitul lunii să-și înființeze Autoritatea Urbană.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autoritatea urbană este  o comisie pe care toate municipiile reședință de județ și doar ele sunt obligate să o înființeze, dacă vor bani din Programului Operațional Regional 2014-2020. (POR). Teoretic, așa cum sună regulamentele transmise de POR această autoritate urbană ar trebui să ierarhizeze ordinea priorităților tuturor proiectele care pot contribui la dezvoltarea Bistriței și creea locuri de muncă, însă doar pe axa 4 a acestui program. Interesant este și că această Autoritatea Urbană are rang de organism intermediar al Programului, care-i dă dreptul asemenea GAL-urilor , să selecteze proiectele prioritare.

Iar termenul limită pentru constituire cerut de POR este 31 martie 2017. Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu   a convocat pentru  16 martie ședință extraordinară ca să-și  poată promova prin vot în Consiliul Local noua structură. Reglementările europene cer ca din componența acesteia să facă parte specialiști din Primărie, dar și alții experți care pot fi cooptați, însă banii pentru plata lor nu sunt eligibili. În schimb Autoritatea urbană nu poate primi, din punctul de vedere al POR alte atribuții decât cea pentru care este înființată, adică selectarea proiectelor relevante pentru dezvoltarea Bistriței.

Urgențe: planul de mobilitate și revizuirea strategiei de dezvoltare a Bistriței

Primăria Bistrița trebuie să-și facă urgent temele nu doar cu această nouă Autoritate Urbană, ci este obligată-spun noile regulamente -inclusiv să-și up-gradeze strategia de Dezvoltare a Orașului, în cazul Bistriței realizată acum 6 ani, dar și să-și facă un nou plan de mobilitate urbană. Deja Primăria a transmis pentru consultare publică la Agenția de Protecția Mediului cele două documente.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu