Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Un scurtcircuit la o mașină a declanșat un incendiu devastator noaptea trecută la Dumitra: trei familii și-au pierdut casa (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Un incendiu de proporții a izbucnit în jurul orelor 23,00 în Dumitra cu  flăcări care au ajuns la 5-7 metri înalțime. Focul s-a propagat cu repeziciune și a devastat totul în cale chiar dacă în ajutorul familiilor din casele cuprinse de flăcări  au sărit zeci de localnici până la apariția primelor echipaje de pompieri.

Autospecialele din Năsăud  au ajuns primele la fața locului cu doua autospeciale  cu apa si un echipaj de prim ajutor SMURD. Au gasit-potrivit -relatării de pe pagina d facebook a ISU Bistrița -Năsăud” o suprafata mare afectata de incendiu, ce ameninta sa se extinda si la gospodariile invecinate” Imediat au ajuns și mașinide la Detașamentul de Pompieri Bistrita, cu doua autospeciale de lucru cu apa si o autospeciala de interventie la înaltime. Marea problemă cu care s-au confruntat pompierii a fost distanța mare, de 500 de metri a surselor de apă de locul incendiului, situație în care autospecialele au fost obligate să facă un du-te-vino între hidrant și casel în flăcări.

Potrivit relatărilor pompierilor de la ISU Bistrița forțele de intervenție s-au confruntat de la început cu un pericol major : Existența în  zona de manifestare a incendiului a 15 – 20 de saci de azotat de amoniu care puteau transforma totul în jur într-o scenă de coșmar în caz că ar fi explodat. Din fericire au fost scoși la timp din zona de risc major.

 

Case, 4 mașini, un magazin, anexe gospodărești-bilanțul sinistrului

”In casa cuprinsa de flacari inalte de circa 5 – 7 metri locuiau trei familii inrudite , din fericire, toate persoanele au reusit sa se autoevacueze in conditii de siguranta. O femeie in varsta de 71 de ani a suferit un atac de panica, a fost preluata de echipajul de prim ajutor SMURD. Nu s-a impus transportul acesteia la spital.
Suprafata totala afectata de incendiu este de peste 400 – 500 mp, au ars casa de locuit, anexele, un magazin si patru autovechicule garate in curtea interioara. De la o gospodarie invecinata a ars o parte dintr-o anexa gosposareasca.”relatează responsabilii ISU Bistrița pe pagina de facebook.

Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric la unul din autovehiculele parcate in curtea interioara.

Share.

About Author

Lasă un comentariu