Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DEPRECIERE: Cel mai slab leu de 5 ani încoace. Un euro a ajuns la 4,5654 lei, record din octombrie 2012

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Moneda românească se confruntă astăzi cu cel mai slab curs de aproape 5 ani încoace. Din octombrie 2o12 n-am mai avut o asemenea diferență de curs. Banca Națională a României a anunțat astăzi un curs de referință de  4,5654 lei/euro. Un alt record negativ al monedei naționale a mai fost înregistrat în 8 martie când cursul ajunsese la 4,5512 lei/euro.  nivel maxim din 7 iunie 2013,. Profit.ro scrie că deprecierea abruptă a leului este surprinzătoare  pentru analiști, așa cum a fost și în 8 martie , când se așteptau ca BNR să intervină la pragul de 4,54 lei/euro, considerat limită superioară a zonei de echilibru.

Deprecierea cursului este cumva contrară tendințeiregionale, în condițiile în care forințul și zlotul sunt în apreciere ușoară în raport cu moneda unică.

Ionel Blănculescu, analist economic a declarat pentru Digi 24 că ar putea fi o consecință a evenimentelor interne: ”Pe plan intern de abia au încetat discuțiile despre salarizări, se discută zi de zi de salarizări și în mediul de afaceri acest discuții nu fac bine, îi dau o anumită nervozitate pieței de capital.. însă tendinta leului acum  e de depreciere a monedei, nu sunt semnale de apreciere, se așteaptă probabil să se vadă ce va fi pe piata investitiilor publice ce politici guvernamentale, vor fi, și atunci probabil se va dezgheța piata” mai spune analistul.

Share.

About Author

Lasă un comentariu