Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Ionel Tompa: Alde nu-și permite plecări acuma. Că nu e PSD, să dea afară 5 parlamentari și să nu simtă

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Purtătorul de cuvânt al ALDE Bistrița-Năsăud, Ionel Tompa spune că partidul ar trebui să găsească cele mai bune soluții, prin liderii de la centru, în așa fel încât disensiunile generate de alegeri să nu însemne plecări din partid: ” Probabil unii vor fi nemultumiti si vor pleca, altii vor gandi la rece și-si vor revizui atitudinile. Iar oamenii înțelepti de la conducere ar trebui să găsească cele mai bune soluții. Să nu se întâmple și la noi  ca la partidul acela, la începutul anilor 2000 (PNȚCD nota red.), la care de câte ori pleca careva, ieșea unul și spunea că prin fiecare plecare, partidul iese întărit. Că  ALDE nu e PSD să-și poată  permite așa ceva. Acolo, la PSD dacă dai afară 5 parlamentari, partidul nici nu simte”.

Lui Daniel Constantin îi lipsește forța pentru a fi un bun președinte

Deși provine din Partidul Conservator, unde a fost multă vreme inclusiv președinte de filială județeană, Ionel Tompa nu crede că Daniel Constantin poate fi totuși un bun președinte pentru ALDE: ” Lui Daniel Constantin îi lipsește acel zvâc, e prea puțin vizibil. Eu eram activ încă în PC și eram vicepreședinte la nivel national, când a ajuns președinte la Partidul Conservator. E un copil destept, e profesionist în domeniul lui dar nu știti că în politică asta nu ajunge? Îți mai trebuie ceva, acel ”nu știu ce” care să te facă să prinzi la electorat. El nu-i destul de tranșant să se impună în fața oamenilor. Toți spun că e un băiat bun, dar nu spune niciunul că fără el nu se poate. Din păcate pentru  Daniel Constantin, Tăriceanu  e mai puternic. Că unii nu-l plac, că nu toți sunt de acord cu el e una, dar Tăriceanu nu poate fi ignorat, orice-ar face sau spune, el contează. Daniel Constantin e baiat bun, e la locul lui, mai inghite și ce nu trebuie, dar ca să conduci un partid trebuie să ai forța ” a mai spus Tompa luni seara într-o emisiune la AS-T.

Tompa afirmă și că Partidul Conservator a fost în cădere în timpul conducerii lui Constantin: ”Cât a fost președinte  la PC, partidul a suferit scăderi, încete dar sigure. Când a facut fuziunea cu PLR l-a părasit europarlamentarul Maria Grapini de exemplu, care era incisivă” mai spune fostul președinte al Partidului Conservator PC, purtător de cuvânt al ALDE în prezent. El crede însă că situația trebuie gestionată în așa fel încât Constantin și cei care-l urmează să fie păstrați în partid. Cât despre votul la alegerile de președinte de la apropiatul congres Tompa că delegaților bistrițeni nu li se va impune cu cine să voteze, deși au existat speculații de acest gen; ” fiecare are libertate să voteze cum dorește pentru președintele ALDE”.

Share.

About Author

Lasă un comentariu