Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Șase companii din Bistrița sunt în Top 20 al producătorilor de cablu din România

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Companiile din Bistrița-Năsăud domină clasamentul producătorilor de cablu și fire electrice și electrocasnice, cu cele mai importante cifre de afaceri. În topul firmelor cu codul CAEN 2732 (adică producători de cabluri electrice) șapte din 20 de companii din întreaga țară sunt din Bistrița-Năsăud.

Prima ca cifră de afaceri din județ, cu un capital social de 116,6 milioane de lei, la categoria mari companii este RCB 97 Bistrița, locul 7 din clasament, apoi urmează  IPROEB, cu 110 milioane de lei și Electroplast, condus de Gavril Mureșan pe locul 9 în clasamentul național cu 70 de milioane, cifra de afaceri.

http://www.topfirme.com/caen/2732/cifra-de-afaceri/

Pe locul 13 figurează Energoplast SA , urmat în clasamentul național de Multicab Electro SA, compania condusă de Vasile Săsărman, cu 27 de milioane de lei cifră de afaceri Pe locul 19 în topul național al firmelor producătoare de cabluri electrice, după cifra de afaceri, se află Cabtec Prod SRL, tot din Bistrița-Năsăud.

În total însă, ca pondere în economia județului firmele de cabluri electrice sunt abia pe locul 6 cu 363 milioane de lei (82,5 milioane de euro) potrivit aceluiași top al firmelor și au în total 652 de angajați.

Pe prima poziție în județul Bistrița-Năsăud figurează companiile care au ca obiect de activitate fabricarea de exchipamente electrice și electronice pentru autovehicule și motoare de mașini cu 1,3 miliarde lei cifră de afaceri (284,4 milioane de euro) și cu cel mai mare număr de angajați, peste 7000.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu