Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Grupul TERAPLAST se împrumută cu 60,4 milioane lei să facă investiții. Creditul este pentru TeraSteel, noul nume sub care funcționează Plastsistemul.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Teraplast Bistrița a anunțat intenția de a contracta două credite de investiții, cu o valoare totală de 60,4 milioane lei, de la Banca Transilvania,. Decizia luată de consiliului de administrație a grupului a fost anunțată marți Bursei de Valori București (BVB), unde Teraplast este cotată încă din anul 2008. Creditele  sunt acordate pentru 7 ani, iar compania mai adaugă încă 12 milioane de lei pentru a realiza investițiile, astfel că valoarea anunțată va fi de 72 de milioane lei.

Grupul “Teraplast”, a anunţat, la începutul lunii, potrivit ziarului Bursa  că va achiziţiona pachetul de 50% din compania “Depaco”, al doilea jucător de pe piaţă de ţiglă metalică prin brandul “Wetterbest”. Achiziţia este una strategică în contextul în care  “TeraSteel” , (noul nume al Plastsistem, subsidiară a grupului din ianuarie 2017 ) este liderul pieţei de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra în portofoliu vor fi complementare.

Potrivit Ziarului Financiar rezultatele financiare preliminare arată că Grupul Teraplast a obținut anul trecut un profit net de 40,3 milioane lei, la afaceri de 398,9 milioane lei. Aceasta înseamnă o creștere de 14 % față de 2015 și conform cifrelor raportate la Registrul Comerțului ar putea fi vorba de un profit istoric pentru compania  bistrițeană.

Managerii Grupului au declarat presei economice  că rezultatele financiare ale Teraplast ar fi putut fi chiar și mai bune dacă lucrurile ar fi pornit altfel cu proiectele europene  în noul exercițiu  financiar: „Evoluția din 2016 ar fi putut să fie chiar mai bună dacă seg­men­tul de infrastructură nu ar fi intrat în blocaj începând cu luna iulie“,  spune directorul general Teraplast, Mircea Hoţoleanu, numit în această funcție în ianuarie 2017.” În noua axă de finanţare 2014-2020 in­frastruc­tura de mediu (apă şi apa uzată) beneficiază de finan­ţări nerambursabile de 6,3 mi­liarde euro. „Cu toate acestea, la doi ani de la lansarea noii axe de fi­nan­ţare niciunul din cele 43 de pro­iecte noi de infrastructură de me­diu nu este în etapa de sem­nare a contractelor de lucrări, ma­jo­ritatea fiind cel mult în faza de proiectare“.a mai spus Hoțoleanu într-o declarație făcută lună trecută Ziarului Financiar.

Cel mai mare acționar al Teraplast este omul de afaceri clujean Dorel Goia, cu o participație de 46,77%.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara Plastsistem(din ianuarie TeraSteel), subsidiara Teraglass (începand cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizata ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Logistic (începand cu iunie 2016) si Politub (firmă controlata in comun).

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu