Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

DSP BN a donat din dozele de vaccin antirujeolic în Arad. Zece județe au probleme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cel puțin 10 județe din țară au probleme cu vaccinul ROR (adică anti rujeolă-oreion și rubeolă) și au rămas fără stocuri în plină epidemie rujeolică, a confirmat ministrul Sănătății astăzi la ședința de guvern.

De altfel premierul Sorin Grindeanu l-a mustrat pe ministru pentru sincopele din aprovizionarea cu vaccin ROR  în condițiile în care se știa de mult de problemele cu vaccinul și i-a cerut acestuia să-i pune pe angajații din minister la treabă. Ministrul Sănătății a e explicat că e semnat deja contractul pentru achiziționarea noilor doze, însă că procedurile vot dura cel puțin încă 7 zile.

Județul Bistrița-Năsăud nu are probleme cu stocurile, ba chiar a avut suficient cât să poată împrumuta altor județe. Potrivit directorului DSP Anca Andrițoiu câteva sute de doze au fost trimise la Arad, județ care se confruntă cu cazuri complicate, inclusiv cu un deces din cauza rujeolei. Doctorul Andrițoiu spune și că dozele existente în județ sunt suficiente pentru vaccinarea copiilor, dar și că numărul părinților care acceptă vaccinul pentru copii a crescut semnificativ de declanșarea epidemiei. În privința cazurilor de anul trecut, când s-ar raportat inclusiv câteva cu deces în Bistrița-Năsăud doctorul Andrițoiu spune că s-au întâmplat pentru că familiile în cauză aflate în tranzit au susținut că s-au vaccinat în Cluj. o parte dintre ei au ajuns se pare și ăn Italia, iar cazurile semnalate acolo au fost în tranzit și pe aici ” a explicat directoru DSP Bistrița-Năsăud.

Share.

About Author

Lasă un comentariu