Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Fostul senator Dorin Dobra cere explicații noii conduceri a PNL cu demisia pe masă. Cooptarea lui Jenor Beudean a aprins spiritele în filială

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dorin Dobra fostul senator liberal cere explicații noii conduceri a PNL Bistrița-Năsăud pentru cooptarea în funcția de secretar general adjunct al lui Jenor Beudean, un fost membru PNL ,pentru comportamentul căruia ”liderii naționali s-au văzut puși în situația de a-și cere scuze publice” și care ” a atras criticile asupra unei întregi filiale județene”. Dobra spune că numirea lui Beudean -protagonist al unui incident în care a fost fotografiat agresând o femeie pe o trecerea de pietoni din Bistrița în vara anului trecut- trebuie obligatoriu clarificată public.

Într-o postare pe pagina de socializare Dobra îi cere noului secretar general, primarul din Chiochiș, Vasile Silași-și el cooptat în funcție în prima ședință a noului birou al PNL BN- să explice când a ajuns din nou Jenor Beudean membru al PNL, ce for al patidului a validat reprimirea acestuia și cine își asumă responsabilitatea de a propune această persoană în conducerea PNL: ”solicitarea mea se adresează noului secretar general pe care îl rog să răspundă public, atât membrilor de partid cât și publicului larg, în ce calitate a fost cooptat ca secretar adjunct domnul din stânga domniei sale, la ultima ședință de birou județean. Nu de alta dar, ultima informație pe care o aveam despre acel domn, tot preluată din media era aceea că și-a depus demisia din organizația PNL, în urma unui incident ce a atras critici întregii filiale județene și a pus liderii naționali în situația de a da explicații și a oferi scuze publice pentru comportamentul acestei persoane.” scrie fostul senator PNL.
Dorin Dobra joacă cu demisia din PNL pe masă și spune că de răspunsul pe care-l va primi  depinde continuarea sau nu a activității sale în Partidul Național Liberal: ”În final, neputând ura succes unei echipe ce nu-și știe selecta membrii în structurile de conducere după minime criterii măcar, dorind însă să o pot face, vă rog să clarificați public această decizie, în speranța că vă ofer un prilej suficient pentru a mai medita o dată la ceea ce înseamnă onoarea de a reprezenta Partidul Național Liberal.
Înțelegând și eu, ca toți membrii noștri de altfel, și probabil votanții noștri, că ultimele alegeri au fost prilej de relansare a activității politice a PNL B-N, vă mărturisesc că precizările pe care le solicit pot sta drept motivație pentru continuarea sau întreruperea activității mele politice în cadrul Partidului Național Liberal.”.

Dobra e nemulțumit și că noua conducere nu a clarificat  rapid acuzațiile privitoare la numărătoarea voturilor din cadrul conferinței județene desfășurată în urmă cu două săptămâni: ”Spuneam atunci că lipsa unui răspuns pe această temă face rău întregului PNL județean, reprezentând o pată pe obrazul unei filiale ce încearcă să restarteze activitatea politică”. a mai scris fostul senator pe pagina de socializare.

Tot pe pagina lui Dorin Dobra fostul inspector general Mihai Mureșan, liberal cu stat vechi și-a arătat nemulțumirea, postând un mesaj pentru  Ioan Turc: Daca numirea d-lui Beudean in Biroul judetean PNL a fost decizia presedintelui Ioan Turc atunci pot spune d-le presedinte ca ati fost intr-o semnificativa pana de ratiune si discernamant. Sper sa nu vă tină mult . Si pentru vindecare grabnica , solicitati procesele verbale ale sedintelor din 2015 pentu a vedea parerea lui Beudean Jenor despre d-voastra si afirmatiile facute cu fiecare ocazie”, a mai scris profesorul Mureșan .
În conferința județeană a PNL BN președinte a fost ales Ioan Turc în turul 2, după ce favoritul fostului președinte Ioan Oltean, primarul Vasile Silași a ratat întrarea în turul 2. După ce a pierdut alegerile Silași le-a recomandat susținătorilor săi să-l voteze pe Turc.

Alături de Turc au fost aleși după o competiție strînsă doi primvicepreședinți: Stelian Dolha și Samuel Coman, mai mulți vicepreședinți și membri în birou, însă contestațiile depuse la o funcție de vicepreședinte și câteva de membri, nu au fost rezolvate nici până acum. Despre acest subiect Bistrița Express a scris aici: https://www.bistritaexpress.ro/2017/04/24/deruta-in-pnl-bn-dupa-ce-un-candidat-care-a-cerut-renumararea-a-aflat-ca-teoretic-a-obtinut-numarul-necesar-de-voturi-acum-curg-contestatiile-arul-necesar-pentru-functia-pe-care-a-candidat/.

Au ratat alegerile, dar au ajuns în conducere

Ieri seara noul președinte Ioan Turc i-a propus pentru a fi cooptați în noul birou județean cu funcții executive  pe încă patru liberali care n-au fost aleși sau au pierdut competiția pentru funcțiile pentru care au candidat la alegerile județene de acum două săptămâni: primarul din Chiochiș , Vasile Silași ca secretar general, Octavian Ganea și Jenor Beudean ca secretari generali adjuncți, respectiv Florin Urîte , numit responsabil cu mediul privat și oamenii de afaceri. Toate cooptările au fost  anunțate astăzi într-o conferință de presă. Interesant este că statul PNL îi permite doar președintelui să avanseze propunerile pentru aceste funcții executive, care sunt votate  în biroul județean.

 

Share.

About Author

2 comentarii

  1. Samuiel în

    In articolul de pe TIMPONLINE referitor la acelasi subiect doamna CRISTIANA a dezactivat comentariile ca sa nu scrie lumea de rau despre prietenul ei Beudean mai deunazi vedeta prin ziarele nationale….

    Asta inseamna sa fi profesionist :))))

  2. Dobra Dorin în

    Dorine,miroase a ceva funcție pe la ALDE?ceva subprefect,sau ceva interesant sa ai si tu Ocupație

Lasă un comentariu