Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR-ul o ține weekend-ul acesta tot într-un congres

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

La Cluj-Napoca a început de astăzi primul congres din istoria Uniunii Salvați România, ale cărui lucrări se vor prelungi până duminică.

Useriștii bat în cuie statul partidului, direcțiile doctrinare și nu în ultimul rând își aleg conducerea executivă. Actualul președinte Nicușor Dan are trei contracandidați, însă niciunul nu-i va ridica probleme : deputatul USR Emanuel Ungureanu,  Șerban Marinescu,, candidat al USR pentru Parlament în Teleorman  și Cornelia Florina Gherman, un membru de partid cvasinecunoscut. Concurența este însă mare pentru un loc în Biroul Național al Uniunii Salvați România.

Bătălie mare pentru Biroul Național

Pentru cele 20 de locuri disponibile în Biroul Național, cel care vor asigura conducerea executivă a partidului, sunt înscriși 50 de candidați. Printre ei și deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, care a scris pe pagina de socializare că s-a decis în ultimul moment să-și depună candidatura din nevoia unei implicări mai susținute în activitatea politică a USR. La Congresul de la Cluj filiala bistrițeană este reprezentată de patru delegați, norma fiind stabilită în funcție de rezultatele  în alegerile parlamentare obținute de  organizațiile partidului. Scrutinul intern este programat pentru sâmbătă.

În prima zi a congresului USR Nicușor Dan și-a mărturisit ambițiile pentru USR: vrea să-l facă al doilea partid al României: ” Dincolo de toate discuțiile pe care le vom avea despre viitorul USR, lucrul foarte important e că suntem împreună, avem sentimentul de comunicare cu oameni care sunt la fel ca noi. Mulți dintre noi am fost mult timp singuri în captivitățile noastre împotriva sistemului. (…) USR este un vis, un vis al oamenilor care n-au mai făcut politică, visul că ei vor fi la un moment dat așa de mulți încât în politică să prevaleze o mână de oameni care intră acolo pentru binele comun și nu ca să progreseze ei pe scara socială. În bună măsură, USR este un vis împlinit“, a declarat Nicușor Dan.

Share.

About Author

Lasă un comentariu