Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Orban promite platformă online în PNL și decizii luate prin consultarea tuturor liberalilor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ludovic Orban a declarat într-un interviu pentru Bistrița Express și ASTV că intenționează să le dea posibilitatea tuturor membrilor PNL să-și spună părerea despre deciziile ce urmează să fie luate în partid prin intermediul unei platforme online. Mai mult chiar, platforma care urmează să fie realizată în mai puțin de o jumătate de an, dacă Orban va ajunge președinte, le va da posibilitatea liberalilor de rând să voteze dacă sunt sau nu de acord cu decizii importante pe care trebuie să le ia partidul. Întrebat dacă s-a inspirat din modelul USR care a introdus recent  prin statut consultarea online a membrilor de partid în deciziile importante, Orban spune că a susținut de multă vreme că baza partidului trebuie consultată în luarea deciziilor, ba chiar ar trebuie să poată vota în mod direct președintele PNL: ” Nu e vina mea că alegerea președintelui se face la Congres de către delegați, și nu prin vot direct. Comisia de organizare a alegerilor și conducerea actuală nu a fost de acord cu propunerea mea. Cât despre platforma online, nu are nicio legătură cu USR. De altfel la ei e ușor de realizat, pentru că sunt câteva sute de membri, la PNL sunt două sute de mii ”.

Orban exclude blatiștii cu PSD-ului din viitoarea sa echipă

Ludovic Orban, care este susținut de cea mai mare parte a liderilor filialei PNL Bistrița-Năsăud, mai puțin de președintele Ioan Turc care și-a declarat sprijinul  pentru Cristian Bușoi a declarat într-o conferință de presă astăzi la Bistrița că vrea ca echipa pe care o va construi în jurul său să fie formată din oameni curajoși, care niciodată nu au făcut blat cu PSD : ” oameni curajoşi pentru că în politica de azi e nevoie de mult curaj, să fie oameni cu performanţă electorală sau să aibă potenţial, să fie oameni cu profunde convingeri de dreapta, să nu fi făcut blat cu PSD de-a lungul carierei lor politice, aşa cum sunt eu.  E important să aibă spirit de echipă ca să clădim un partid de caracter, un partid  dedicat servicii interesului public, un partid care să aibă forţa de a se bate pe picior de egalitate cu actualul partid de guvernământ”, a declarat Ludovic Orban. Candidatul la președinția PNL a declarat de altfel în conferința de presă organizată la Bistrița că au semnat pentru susținerea lui primvicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, deputatul Robert Sighiartău, președintele organizatiei municipale Sorin Hangan și mulți alți liberali. Întrebat cum își explică susținerea de care se bucură în Bistrița-Năsăud, Orban a declarat pentru Bistrița Express că a fost un apropiat al filialei și a participat la numeroase campanii electorale alături de liberalii din județ și a avut relații personale foarte bune atât cu liberalii din vechiul PNL cât și cu cei din vechiul PDL.

Cu excepția președintelui PNL care va fi ales de 5000 de delegați la congresul din 17 iunie 2017 de la București, restul funcțiilor și Biroul Permanent Național al PNL vor alese ulterior de 2000 de delegați în cadrul unei Conferințe naționale.

Interviul cu Ludovic Orban poate fi urmărit pe As-TV de la ora 18,30 în emisiunea ”Firu-n patru”.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI. în

    Faceti ce stiti, si pe dracu-n patru. De lasati de izbeliste PNL-ul am pus-o rau cu totii. Bun, am inteles ca fara partide nu se poate nicaieri in lumea asta idioata. Da de ramanem toti festiti in ROSU ca inainte, se depopuleaza ROMANICA. HAI la TREABA ! BAFTA !!!

Lasă un comentariu