Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Consilierul local Sorin Hangan îl contrazice pe primarul Bistriței: ”putem face barieră la Viișoara pe banii municipiului. A explicat cum fostul ministru Rus”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liderul de grup al consilierilor opoziției din Consiliu Local, Sorin Hangan  crede că semnalizarea cu bariere a trecerii de cale ferată de la Viișoara, acolo unde și-au pierdut viața ieri 5 tineri, poate fi realizată din bugetul Bistriței și că municipalitatea ar fi putut să facă investiția încă de anul trecut. Hangan spune că va depune un proiect de hotărâre care să prevadă finanțarea semnalizării și demararea proiectului în paralel cu purtarea corespondenței cu CFR-ul.

Consilierul Sorin Hangan spune că în imediat după un alt accident în care au pierit patru tineri în circumstanțe similare la aceeași trecere de cale ferată în decembrie 2015 primarul Crețu a fost interpelat de consilieri în Consiliu Local : ” atunci ne-a spus că nu se poate face, că nu permite legea și reglementările CFR-ului să o facem noi”.

Șocat de tragedia din 1 iunie, Hangan spune că a verificat dacă există reglementări care să permită totuși intervenția comunităților în situații în care lipsa amenajărilor feroviare pun în pericol oamenii. Și a găsit soluția dintr-un răspuns primit de un deputat (Cornel Itu) în 2015 la o interpelare adresată ministrului transporturilor de atunci Ioan Rus: ” un deputat din Cluj semnala o situație asemănătoare la o trecere de cale ferată din zona Dej fără semnalizare acustică sau bariere, iar ministrul PSD Ioan Rus i-a răspuns că ” schimbarea dotării actuale a trecerii la nivel se poate face în condițiile în care autoritățile locale vor identifica resursele financiare și vor suporta costurile pentru proiectarea, realizarea și montarea acestor instalații”, conform unui regulament intern din 1996. Sorin Hangan a găsit și procedura, indicată în același răspuns semnat de Ioan Rus, ministru la vremea aceea al Transporturilor. : ” modificarea se face la cererea scrisă a solicitantului: agent economic, administrație locală sau persoană particulară locală cu acordul organelor care administrează căile de comunicații feroviare și rutiere, a unităților de poliție, administrațiilor locale…beneficiarul urmând să suporte cheltuielile”, spune Sorin Hangan.

Citește și răspunsul ex- ministrului Rus la interpelarea deputatului de Cluj:http://www.cdep.ro/interpel/2015/r2045B.pdf

 

Share.

About Author

5 comentarii

  1. Un Anonim nervos în

    Acum se poate face bariera nu ? dupa ce s-au stins 5 suflete ….in conducerea din romania . Cati mai trebuie sa moara ca sa va opriti din furat ? . Daca banii nu erau furati , erau bariere la fiecare cale ferata , si nu se intampla ce s-a intamplat aseara . Dar nu , voi ganditi doar ce vreti voi , si faceti ce vreti voi pentru ca din…e a-ti ajuns mari la puterea statului . Voi va ganditi doar la binele vostru , nu la binele tarii . Pentru asta v-am ales ba ? sa ne furati banii in loc sa faceti ceva cu tara asta . Va felicit inca odata pentru eforturile disperate pe care le depuneti ca sa schimbati ceva , bineinteles dupa ce se intampla un accident de care vorbeste o tara intreaga . Condoleante familiei si Darius frate ,am fost colegi 4 ani de zile ,dar se pare ca ai mers prea devreme , ne vedem acolo sus ! .

    • Cretu nu e chiar hot. E doar un incompetent care crede cale stie pe toate. E ca o combinatie intre strut si asin. Pentru el nu exista decat problemele pe care le poate vedea, se incapataneaza pe prostii si poarta in carca manevrele turmei din jur.

Lasă un comentariu