Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Expoziția China Story 2016 ajunge și la Bistrița odată cu ambasadorul chinez la București

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ambasadorul Chinei la București, Xu Feihong este așteptat vineri după amiază la Bistrița la invitația organizației județene de prietenie România- China. 

Bistrițenii din asociația care are deja 7  ani de existență i-au făcut un program încărcat ambasadorului, care vine însoțit de soția sa și de un consilier din Ambasada pentru a vernisa în oraș CHINA STORY 2016, o expoziție de fotografii selectate în urma unui concurs în care s-au înscris sute de mii de participanți. Expoziția care e găzduită de palatul Culturii din Bistrița are tradiție în China pentru că este reprezentativă pentru spațiul geografic, și nu doar ,al celei de-a treia țări ca întindere din lume. Expoziția fotografică este parte a proiectului Asociației de prietenie intitulat ” Târgul Bistriței-trecut și viitor pe drumul mătăsii” finanțat din fondurile nerambursabile ale municipalității.

Înaintea vernisării Expoziției China Story ambasadorul Xu Feihong se va întâlni la Primăria Bistrița cu oficialitățile județului, întâlnire urmată de o alta cu oamenii de afaceri locali Ambasadorul va fi prezent și în mijlocul elevilor din clasa Confucius de la Colegiul Național Andrei Mureșanu, clasă care-i reunește pe cei care studiază limba și cultura chineză. Vernisajul expoziției este programat la 18,30.

7 ani de proiecte pro China

Asociația Română de Prietenie cu R. P. Chineză, Filiala Județeană Bistrița-Năsăud a derulat în cei 7 ani mai multe proiecte culturale, educaționale și de afaceri:“Săptămâna Culturii Chineze la Bistrița”, “Turistul Chinez-o șansă de relansare a turismului în Județul Bistrița-Năsăud”, “Literatura chineză – punte de legătură în dialogul intercultural chino-român”, “Artă şi măiestrie în China”.

Asociația  a contribuit la înființarea la Bistrița, în cadrul Colegiului Național “Andrei Mureșanu” a Clasei Confucius” în colaborare cu mai multe autorități județene, printre care și Consiliul Județean care este partener în înfrățirea județului cu provincia Hunan.

P

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu