Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Cum stă Bistrița cu spațiile de recreere? Pe locul 23 între municipii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bistrițenii nu cred că au cine știe ce facilități de petrecere a timpului liber în oraș, iar efortul autorităților de a-i convinge contrariul nu pare să dea rezultate. Atunci când sunt invitați să evalueze orașul din punct de vedere al accesului la spații de agrement, facilități sportive sau culturale bistrițenii sunt zgărciți cu punctajele.

Un nou studiu al autopercepției locuitorilor orașelor făcut de Storia.ro, o platformă de anunţuri dedicată exclusiv sectorului imobiliar, lansată de OLX plasează Bistrița pe locul 23 din 42 de municipii reședințe de județ la capitolul facilități de petrecere a timpului liber cu un punctaj de 52,99 acordat în urma chestionarelor completate de 3900 de locuitori ai orașului. Cei mai mulțumiți sunt la acest capitol sunt locuitorii din Oradea, Brașov și Miercurea Ciuc. Pe pozițiile următoare figurează orașe precum Slobozia, Piteşti, Cluj-Napoca, Deva sau  Târgu- Mureş, despre care locuitorii lor cred că oferă suficiente posibilități de petrecere a timpului liber. Capitala este pe poziția a 7-a la acest capitol, conform studiului ” Orașe și cartiere din România”.

Ultimele poziţii din clasamentul făcut de platforma storia.ro aparţin oraşelor Brăila, Focşani, Constanţa, Giurgiu, Suceava, Galaţi, Alexandria şi Satu Mare, considerate neatractive de locuitorii lor din punctul de vedere al accesului la facilitățile de recreere.

Până acum blogul Storia.ro a dat publicității alte cinci studii despre orașele din România : siguranță, despre curășenie, costul general al  vieții, calitatea serviciilor medicale, calitatea aerului. Bistrița este pe locul 23 cu 56,36. Cele mai mari scoruri le-au acordat locuitorii Bistriței la siguranță, unde au acordat 65, 26, locul 20 în topul național

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu