Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

EVALUARE NAȚIONALĂ: a început completarea fișelor pentru repartizare. Cum să-ți alegi liceul potrivit

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

După afișarea în 3 iulie a listei ierarhiei candidaților din Bistrița-Năsăud, cuprinzând poziția finală a absolvenților după adăugarea la rezultatul final al evaluării și a mediilor anilor V-VIII din gimnaziu, urmează un pas în important: completarea fișelor cu opțiuni și  introducerea  lor în baza de date computerizată. Profesorii atrag atenția că de modul în care sunt completate fișele depinde alegerea opțiunii celei mai bune: ” În acest moment copiii se duc și optează fie pentru liceu, admitere computerizată, fie pentru școli profesionale, adică merg fie cu fișele galbene , fie cu cele albe, în funcție de traseul următorilor ani” explică inspectorul școlar general, Camelia Tabără.

Sfaturi pentru a alege cea mai bună opțiune

Pe formulare există trei semnături: a elevului, a părintelui și a dirigintelui din gimnaziu, tocmai pentru ca viitorul licean să fie ajutat să ia cea mai bună decizie pentru el, spune șeful ISJ, care are și un sfat: ” În funcție de ce vrea copilul, ce crede părintele că i se potrivește..decizia ar trebui să se ia cumva în comun: dorești informatică, puneți în opțiune clasele de informatică de la cele trei licee din Bistrița, dorești neapărat o școală, pune-ți toate codurile de la școala respectivă!, vrei o școală profesională, caut-o pe cea mai bună, trebuie să încerci să te definești. Gândește-te unde vrei să fii peste 3 ani, nu unde îți e prietenul, colegii, navetă. Gândește-te ce vrei să faci peste 3-4 ani. ” recomandă Camelia Tabără.

Calendarul înscrierii în licee

Completarea opțiunilor în fișelor de înscriere în introducerea lor se poate face numai în perioada 3-6 iulie, iar în 4-7 iulie acestea se pot corecta pentru ca în 12 iulie să se facă repartizarea computerizata propriu zisă. În 13 iulie conform calendarului evaluării urmează afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listelor cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și a listei cu locurile neocupate în învățământul liceal de stat din județ/municipiul București. Afișarea de către fiecare liceu a listei candidaților repartizați în liceul respectiv, în 13-17 iulie 2017: depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați iar în 19-21 iulie 2017: Rezolvarea de către comisiile de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa computerizată de repartizare.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfășura astfel:24 ulie 2017: Afișarea situației locurilor rămase libere, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă; 4 septembrie 2017: Înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă; 4-7 septembrie 2017: Depunerea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare; 8 septembrie 2017: Repartizarea acestor absolvenți.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu