Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

BACALAUREAT 2017: Trei de 9,96, cele mai mari medii în Bistrița-Năsăud. Sunt însă 180 de note de 10

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fără medii de zece anul acesta la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud, însă cu un mare procent de medii peste 9 și multe note de 10 la cel puțin o disciplină de examen, este tabloul primelor poziții din clasamentul rezultatelor.

Afișarea rezultatelor, în jurul orelor 12,00 a arătat că au promovat 1467 de absolvenți bistrițeni din 2045 câți au fost înscriși pentru examenul maturității. Aceasta înseamnă un procent de promovabilitate înaintea contestațiilor de 71,73 %  în Bistrița-Năsăud, adică puțin peste media națională care este de 71,4%. Pragul promovabilității a rămas și în acest an media 6 la Bacalaureat.

Chiar dacă n-au fost medii de 10 anul acesta în județ ( la nivel național au existat 91 de lucrări considerate perfecte de evaluatori) în jur de 180 de absolvenți din Bistrița-Năsăud au luat cel puțin o notă de 10 la una sau două discipline de examen.

Și numărul mediilor de 9 a fost relativ mare , 386 de elevi obținând medii peste 9, adică  18,8% dintre cei care au susținut examenul.

Primele trei medii au fost de 9,96 și au fost obținute de două eleve de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, profilul științele naturii, respectiv Colegiul Petru Rareș Beclean. Chiar dacă n-au avut decât a 4-a medie de la Bacalaureatul de anul acesta cei de la Colegiul Național Liviu Rebreanu au avut totuși cinci elevi în topul primilor 10.

Rezultatele de anul acesta din Bistrița-Năsăud pot fi consultate accesând link-ul:http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=7.

Contestațiile nemulțumiților pot fi depuse doar astăzi până la ora 20,00.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu