Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Inițiativa liberalilor de a securiza trecerile de cale ferată n-a mai ajuns pe ordinea de zi. PNL spune că primarul e de vină

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liberalii bistrițeni susțin că primarul Ovidiu Crețu a refuzat să treacă pe ordinea de zi a ședinței din luna iunie un proiect inițiat de consilierul Sorin Hangan care să impună măsuri de creștere a siguranței bistrițenilor la trecerile de nivel peste calea ferată. Într-o postare făcută pe pagina de socializare a PNL Bistrița primarul Crețu este acuzat de ”comportament nedemocratic și abuziv pentru își impune voința legat de proiectele pe care și le dorește” iar ”Lista de priorități a administrației Crețu nu ține cont de realități, altfel nu ne explicăm de ce, a refuzat să pună pe ordinea de zi a ședinței din luna iunie proiectul de hotărâre de Consiliu Local inițiat de către domnul Sorin Hangan, legat de creșterea siguranței bistrițenilor la trecerile de cale ferata” scriu liberalii.

Ultimul accident de zilele trecute de la pasajul de pe Ioan Slavici, marcat doar cu crucea Sfântului Andrei e un semnal că problema a rămas nerezolvată și la fel de gravă ca și în 1 iunie cțnd au 5 tineri s-au prăpădit la Viișoara: ” Parcă pentru a dovedi edilului că problema este reală și trebuie rezolvată rapid, cu doar câteva ore înainte, Bistrița a trecut pe lângă o nouă tragedie, un camion fiind lovit de tren în mijlocul orașului. Din fericire nu a murit nimeni, dar pericolul rămâne” scriu liberalii pe pagina de facebook a organizației municipale”, mai stă scris pe pagina PNL Bistrița.

Liberalii schimbă strategia

După ce au realizat că mijloacele uzuale ale opoziției nu dau rezultate în fața mășinăriei de vot din Consiliul Local liberalii au decis să schimbe foaia: pentru orice proiect controversat, cu greșeli grave de proiectare vor aduce soluțiile tehnice ți modelele de bune practici folosite în alte orașe. ” Legat de Pasajul pietonal de pe Bulevardul Independenței, adoptat rapid de către “mașina de vot” a primarului, pe lîngă faptul că reprezentantul proiectantului nu a reușit să argumenteze coerent necesitatea și utilitatea soluției tehnice propuse, la întrebarea dacă a mai proiectat ceva similar, a răspuns că nu. Pentru a nu crește numărul “edificiilor” cu greșeli grave de proiectare și execuție, care ne-au făcut celebri în întreaga țară, BPM a decis să continue să se opună acestui proiect inutil, folosind toate mijloacele legale și democratice pe care le are la îndemână.
De asemenea, pentru a-l ajuta să evite greșelile viitoare, vom face publice periodic exemple de bune practici din orașe din țară și străinătate. Suntem înfrățiți cu nai multe orașe, suntem mândrii să facem cât mai multe înfrățirii dar oare suntem atenți la ce se întâmpla acolo, cum au crescut ei, ce contează pentru ei?” mai scriu liberalii pe pagina organizației municipale.

Share.

About Author

Lasă un comentariu