Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Iar a dat Guvernul minivacanță: liber e și luni înainte de Sfânta Marie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Guvernul a mai legat un weekend de o sărbătoare și oferă patru zile legate de vacanță, adica 14 și 15 august care cad anul acesta luni și marți se vor lega de sâmbătă și duminică.

Decizia ca data de 14 august să fie liberă pentru toți angajații din sistemul bugetar a fost luată în ședința de guvern de joi. Ziua de Sfânta Marie, 15 august, este sărbătoare legală, trecută în Codul Muncii din 2008, și aproape an de an, dacă se nimerește în preajma weekendului Guvernul acordă liber fie în ziua anterioară fie în cea cea care urmează acestei sărbători ca zi liberă.

Codul muncii prevede ca, în cazul în care angajatorul nu poa­te acorda zile li­bere anga­ja­ţilor în zi­le­le de sărbătoare le­gală, este nevoit să-şi plătească an­gajaţii care lu­crea­ză cu un spor la salariu de până la 100% pentru acea zi sau să le dea o zi liberă în ur­mătoarele 30 de zile.

Până în 30 noiembrie, de Sf. Andrei și 1 Decembrie, de  Ziua Națională, românii nu mai beneficiază de nicio zi oficială liberă.

Guvernul a mai decis tot joi blocarea posturilor din sistemul bugetar , dar și plătirea CASS și CAS pentru contractele part-time la nivelul unui contract de muncă de 8 ore, așa cuma anunțat aici Bistrița Express: http://www.bistritaexpress.ro/2017/07/17/masurafirmele-care-au-angajati-cu-norme-partiale-de-munca-vor-plati-contributii-cat-pentru-norma-intreaga/.

Share.

About Author

Lasă un comentariu