Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Dragnea taxat dur de șeful CCI BN: dacă vrea să fie al 2-lea Ceaușescu, poate să fie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șeful Camerei de Comerț și Industrie Vasile Bar a avut o ieșire neobișnuit de dură la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea tocmai la o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud, în prezența prefectului, a subprefectului și a celorlalți membrii ai colegiului prefectural, organizată pe tema crizei forței de muncă.

Nemulțumit de presiunile asupra mediului de afaceri cauzate de măsurile economice, în special de creșterile salariale din sistemul public, Vasile Bar a răbufnit:  ”Mediul de afaceri este total îngrijorat de ceea ce se întâmplă în economie. Creșterea salariilor demarată în sectorul public ne poate duce în situația Greciei de acum 5 ani ... Putem schimba guvernele în fiecare zi. Practic Guvernul Grindeanu a fost schimbat pentru că nu a promovat această lege. Și guvernul Tudose îl putem schimba mâine,..­­Dacă domnul Dragnea vrea să fie al doilea Ceaușescu, poate să fie”.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a mai spus și că :”e o mare anomalie ce se întâmplă. S-au dat creșteri salariale fără să o ceară nimeni. În sistemul public salariile sunt de trei ori mai mari decât în privat”. Bar a relatat și o experiență personală legată de acest subiect al migrației angajaților dinspre privat spre zona bugetară: ” de la CCI au plecat trei angajați în sistemul public. De la 2500 de lei cât primea a ajuns să ia de două ori și jumătate mai mult. Nu avem nimic cu creșterile salariale, dar la modul cum s-a făcut putem ajunge în colaps” spune Bar.

Ce i-a răspuns prefectul

Prefectul Ovidiu Frenț (foto) a încercat să atenueze impactul declarației spunând că înțelege disperarea și presiunea pe care o resimte mediul de afaceri, tocmai pentru că și el a intrat în adminsitrație din mediul privat, însă că nu se poate vorbi de o întoarcere la dictatură: ” din fericire trăim într-o democrație, nu ne așteaptă o dictatură” a spus prefectul, provenit din PSD. El a vorbit și despre ” creșterea spectaculoasă a salariilor” despre care crede că va avea totuși efecte benefice, pentru că vor duce la o creștere a consumului.

Replicile lui Vasile Bar la adresa liderului PSD sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât acesta este un apropiat de cercurile Partidului Social Democrat.

 

Explicație foto: Prefectul Frenț îi răspunde lui Vasile Bar (stânga jos)

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - ingrijitor al statului în

    D-le BAR. Ne cunoastem cat de cat ca vechi bistriteni. Va admir curajul de a spune VERDE-n fata cum stau lucrurile. Da eu va mai spun una ! Ori de vine ori nu vine COLAPSUL, ati pus-o cu primarelu, cand mai cereti cortul pt. sindrofii. Pun pariu ca nu-l mai da la nimeni pt. ca l-ati scos din tatani.Totusi ca si
    analist personal cred intr-un posibil scenariu. Mai la toamna s-ar putea sa il vedem pe tov dragnea de pe la un balcon strigand ; TOVARASI ! ;asezati-va linistiti ! stati la locurile voastre ! Partidul a hotarat ca incepand de luna viitoare sa fie majorat salariul brut cu inca 100 di lei ! Va amintiti cine spunea asta ?

Lasă un comentariu