Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

USR este în plin referendum intern pe tema familiei tradiționale. 65 de bistrițeni votează și ei

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Șapte zile este programat să dureze referendumul intern al USR, care a început astăzi,  în cursul căruia membrii partidului sunt chemați să se pronunțe ce poziție publică ar trebui să adopte Uniunea în chestiunea familiei tradiționale și a schimbării Constituției. Referendumul este exclusiv online, iar membrii USR sunt invitați să răspundă la două întrebări: ”Susțineți ca USR să aibă o poziție ca partid pe tema referendumului Coaliției penru Familie? cu variantele de răspuns: DA sau NU. Iar cea de-a doua întrebare este : ” Cum trebuie să se poziționeze USR ca partid pe tema referendumului Coaliției pentru Familie? iar variantele de răspuns sunt PRO sau CONTRA.

Referendumului intern, neobișnuit pentru un partid politic din România se desfășoară exclusiv online, în baza unei parole primite de fiecare membru cu carnet de partid. 1600 de membri sunt așteptați să voteze, din care 65 sunt din USR  Bistrița-Năsăud.  Diferitele tabere și-au făcut chiar și clipuri electorale, unul de până în 2 minute al USR -liberal, cei care susțin poziționarea împotriva referendumului de modificare a Constituției și așa numita platformă USR -popular, care a lansat un spot de 4 minute în favoarea familiei tradiționale, cu mesaje care i-au intrigat însă pe mulți membri USR, până acolo încât s-a spus că spotul nu ar proveni din interiorul partidului, ba chiar ar fi o provocare.

Unii bistrițeni din stafful organizației județene și-au anunțat public poziția cu mult timp înainte de ziua referendumului. Astfel purtătorul de cuvânt, Mihai Bălan, care apare inclusiv în clipul de promovare al USR-liberal, alături de mai mulți lideri, printre care Cristian Ghinea a declarat într-o emisiune TV că partidul trebuie să fie purtătorul de mesaj al electoratului progresist, de tip european, care consideră inutilă modificarea Constituției

Subiectul a antagonizat de altfel de câteva luni  diferitele grupuri din partid și a dus la demisia președintelui Nicușor Dan, care s-a arătat dispus să revină asupra deciziei, dacă nu va câștiga aripa liderală, așa cum a declarat într-o vizită particulară și la Bistrița.

Share.

About Author

Lasă un comentariu