Liberalii regretă demisia lui Chereji și pun pe seama dezamăgirii gestul său

Liberalii regretă demisia lui Chereji și pun pe seama dezamăgirii gestul său

Invitat de ziariști să comenteze demisia lui Adrian Florin Chereji din Consiliul Local, președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan a spus că regretă decizia colegului său și că, deși a încercat, nu a reușit să-l facă să se răzgândească. ”Evident ca am fost anunțat de colegul meu, Florin  Chereji. Îmi pare rău că pleacă, dar știți cum e: demisia nu se discută, e un act unilateral . Eu l-am întrebat dacă nu vrea să se mai gândească, pentru că am considerat că, totuși, a fost un consilier care și-a făcut treaba, nu a venit în Consiliul Local ca vodă prin lobodă. A trăit mai multe dezamăgiri, a crezut  că proiectele noastre, proiectele domniei sale au o șansă să se materializeze. Nu s-a întâmplat și au căzut la vot,” a încercat să explice Sorin Hangan decizia colegului său de grup.

Chereji a candidat pe locul oferit de PNL societății civile

El a reamintit și că Adrian Florin Chereji provine din societatea civilă și s-a înscris în partid mai degrabă formal, după ce locul pe liste a fost oferit de PNL societății civile : . Știți că acest loc PNL l-a oferit de fapt anul trecut societății civile, dînsul era reprezentantul societății civile. Noi am avut și avem  o relație bună cu societatea civilă și vom continua să colaborăm în continuare. Repet, e decizia domniei sale  și n-o comentez. I-am spus: ce s-ar întâmpla dacă toți cei din opoziția din democrațiile civilizate ar pleca mâine acasă. S-ar ajunge din nou la totalitarism. Nu c-ar fi departe acum cu majoritățile acestea din consiliul Local. Dar noi trebuie să luptăm să nu se întâmple asta. I-am spus, dar dânsul mi-a răspuns că nu mai are nicio miză și că să lase pe unul mai tânăr , mai luptător, cu mai mult optimism” a mai spus Hangan într-o conferință de presă în care reprezeentanții grupurilor partidelor din Consiliul Local Bistrița au anunțat inițierea unui proiect de susținere financiară a echipei de handbal CSM Bistrița.

Prezent la aceași întâlnire viceprimarul PSD Cristian Niculae a evitat să comenteze demisia lui Chereji limitându-se să spună:”Nici nu-mi pare rău, nici nu-mi pare bine. Va veni alt consilier liberal în locul lui, ce să spun mai mult? ” întrebat dacă se consideră parte a masei de manevră a primarului, cum a declarat Chereji despre consilierii majorității, Niculae a răspuns: ” nici vorbă de așa ceva”.

Adrian Florin Chereji și-a anunțat astăzi demisia din Consiliul Local Bistrița spunând că este imposibilă o luptă pe proiecte într-un consiliu Local, devenit o anexă a primarului și că lupta politică e singura care se mai poate duce în deliberativul din Bistrița și că nu i se pare corect să ia locul unul militant liberal care ar putea să o facă mult mai bine decât el, care susține societatea civilă.

Categoria: POLITICA

Comentarii

  1. Balan Marius - ingrijitor al statului
    Balan Marius - ingrijitor al statului 16 august, 2017, 17:45

    Bine ai facut prietene ! Protejeza-ti inima . Dai in DOBA cu consiliul lor de rahat cu tot !

    Raspunde

Scrie un comentariu

Email-ul nu va fi publicat, dar este obligatoriu pentru comentarii.
Campurile oblicatorii sunt marcate cu *