Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Anchetatorii îi acuză pe cei patru polițiști de la circulație că au luat mită în mod repetat. Filmul prinderii lor a fost încărcat pe youtube de DGA. (VIDEO)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Direcția Generală Anticorupție vrea să facă un exemplu din cazul celor patru polițiști bistrițeni de la Circulație, reținuți pentru luare de mită, și au postat astăzi o parte din filmul flagrantului căruia i-au căzut victime luni doi dintre ei, pe canalul lor de youtube.

În filmarea de 1,25 minute, postată de DGA, se poate vedea cum unuia dintre polițiști  ofițerii de la anticorupție îi scot din buzunarul de la piept 50 de euro și 150 de lei. Întrebat ce e cu banii, polițistul răspunde că i-a avut la el, dar că 100 de lei i-a găsit pe jos, căzuți. Și este invitat să arate cum i-a găsit.Cel de-al doilea spune că nu a declarat banii la intrarea în tură pe motiv că  biroul în care ar fi trebuit sa o facă era foarte aglomerat și că efectiv a omis. Anterior aceeași polițiști de la DGA , sub acoperire, le-au oferit celor doi, Dorel G. și Sorin Ivan G. 150 de lei pentru a-i ierta de amenda pentru depășire neregulamentară. Urmăriți înregistrarea celor de DGA:

Astăzi atât ei cât și alți doi polițiști de la Serviciul Rutier, Dan Grigore H. și Mihai M. urmăriți de aproape doi ani de ofițerii anticorupție pentru luare de mită așteaptă în stare de reținere decizia judecătorului de la Drepturi și Libertăți: procurorii au cerut mandate de arestare în cazul tuturor celor patru pe care-i acuză de luare de mită repetată.

” Toți cei patru sunt cercetați penal sub aspectul infracțiunilor de luare de mită în perioada 2015-2017. Ultimul act de luare de mită a fost săvărșit în noaptea de 27 spre 28 când doi dintre ei au luat bani sub formă de luare de mită de la investigatori în stare de acoperire pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu, respectiv de constatare a unei contravenții rutiere.Din probele în cauză rezultă că toți cei patru inculpați au săvărșit mai multe acte materiale sub formă de luare de mită, unele în formă ccontinuată” a declarat Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, procurorul Angela Sângeorzan (foto):

Pentru fiecare faptă comisă de inculpați, aceștia riscă pedepse între 3 și 10 ani, a avertizat procurorul. Unul dintre polițiștii reținuți mai avea doar câteva zile până la pensionarea anticipată.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu