Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Adrian Solcan, fostul primar al tinerilor și consilier parlamentar la PNL este președinte la tineretul social democrat

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adrian Solcan a fost desemnat joi seara președinte al organizației de tineret al PSD Bistrița, după o rundă de alegeri în care au existat patru candidați pentru prima funcție. Solcan, un tânăr cu  multă notorietate și experiență politică a câștigat alegerile din organizația locală a TSD, după ce doi dintre concurenții săi, Andrei Șut și Ionuț Turbat,  s-au retras din competiție și-au anunțat că-l susțin pe el.

În final, voturile fostului primar al tinerilor de acum 10 ani au fost aproape duble față de  ale contracandidatului său, Alexandru Uță. Acesta din urmă a încercat să-și motiveze susținătorii argumentând că el a crescut în PSD și acest partid este familia lui, făcând aluzie la faptul că Solcan, mai recent sosit în PSD, a fost în urmă cu trei ani lider la tinerii liberali.

A fost candidat pe lista PNL la europarlamentarele din 2014

Cv-ul lui Adrian Solcan, care este absolvent de Administrație Publică include printre altele un mandat de delegat al tinerilor din România la ONU în 2009-2010, unul de primar al tinerilor din Bistrița  în anii de liceu, consilier parlamentar al deputatului Stelian Dolha în perioada 2012-2014 și de candidat la alegerile europarlamentare din 2014 pe poziția 36, după ce a câștigat o competiție internă în TNL pentru locurile acordate tinerilor.

Câteva poziții publice i-au asigurat lui Adrian Solcan  notorietate: în 2012 într-un discurs ținut în fața liderilor naționali USL de atunci, Crin Antonescu și Victor Ponta tânărul liberal i-a înfuriat pe seniorii de la PNL după ce  le-a spus  că în 10 ani tinerii de la balcoane vor sta în primul rând și seniorii nu vor mai fi în primul rând.

Alegerile de la TSD au fost supervizate de liderii județeni. Radu Moldovan, președinte PSD BN, viceprimarul Cristian Niculae, președinte interimar la PSD Bistrița și primarul Ovidiu Crețu au fost prezenți aseară la alegerile juniorilor, alături de președintele județean al tinerilor, Bogdan Ivan.

Share.

About Author

Un comentariu

Lasă un comentariu