Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Daea vine în județ pe urma lânii de oaie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministrul Agriculturii Petru Daea este așteptat vineri în județul Bistrița-Năsăud, iar ținta principală este finalitatea programului de minimis pentru lâna de oaie pe care l-a inițiat. Cel puțin două din țintele vizitei sunt la firme care preiau lână și o exportă sau o prelucrează.

Potrivit informării transmise de Instituția Prefectului prima oprire a lui Daea, după ce ajunge în Bistrița, este un depozit de colectare a lânii din Sângeorz Băi. Aici firma care operează depozitul  pregătește primul export de lână, experimental, către India. Dacă planurile vor merge bine ministrul va asista la încărcarea simbolică a ultimului balot din prima tone și jumătate de lână achiziționată de la crescătorii de oi: ” au contract cu India pentru un eșantion de lână, care va pleca cu tirul la Constanța și de acolo pe mare până către ocean și apoi în India”, explică directorul Direcției pentru Agricultură BN, Nuțu Tabără.

Ministrul Agriculturii se va opri apoi la  o fabrică de lactate în Lunca Ilvei, care colectează lapte de la 1500 de fermieri și desface brânzeturi pentru marile rețele de magazine. Popasul final al vizitei este la compania condusă de omul de afaceri Emil Iugan, cel a purtat discuții în urmă cu câteva luni la minister pentru prelucrarea lânii pentru fabricarea de panouri termoizolante.

La Mis Group ministrul se va întâlni și cu profesorul universitar Felix Arion de la Facultatea de Agronomie din Cluj care este și președinte al Clusterului Transilvania Agro, autorul proiectului de valorificare a lânii.

Share.

About Author

Lasă un comentariu