Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Decesul lui Mircea Ionescu Quintus a anulat Consiliul Național al PNL. Vezi ce mesaje au postat liderii bistrițeni ai PNL

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL a murit vineri la vârsta de 100 de ani, la locuința sa din Prahova. Vestea i-a luat prin surprindere pe liberali care aveau în această după masă programate la Poiana Brașov lucrările Consiliului Național al partidului. Delegațiile liberalilor sosiți din toată țara au ținut un moment de reculegere în memoria lui Mircea Ionescu Quintus, după care președintele Ludovic Orban  a propus suspendarea ședinței și reluarea acesteia peste 2 săptămâni.

”Cel mai iubit liberal, preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, nu mai este printre noi”-le-a spus Ludovic Orban celor prezenți în sală: ”Viața domnului președinte Mircea Ionescu Quintus este un model pentru orice român, este un model pentru orice liberal. O viață pusă în slujba națiunii române, o viață pusă în slujba PNL.
În ciuda unei vârste înaintate Mircea Ionescu Quintus a pus atâta suflet și energie, chiar și când nu a mai fost președinte al PNL, în susținerea, în promovarea ideilor liberale, în susținerea și dezvoltarea PNL.
Vă rog mult să … păstrăm spiritul liberal, dragostea față de țară, care l-au călăuzit în toată activitatea sa, să-l purtăm în suflet și să nu uităm că obligația noastră și față de Mircea Ionescu Quintus și față de toți înaintașii noștri este să facem din Partidul Național Liberal nu numai partidul ultimilor 100 de ani și partidul Marii Uniri, ci mai ales partidul care să scrie istoria România cel puțin în următorii 100 de ani.

La Bistrița PNL și-a anulat conferința de presă. Ce mesaje au transmis liderii bistrițeni ai PNL

Președinta OFL Bistrița-Năsăud Diana Morar a notat pe facebook de la Poiana Brașov, din sala conferinței naționale alături de fotografia prezidiului gol  : ” Dumnezeu sa îl odihneasca în pace pe dl Președinte de Onoare, Mircea Ionescu Quintus! Lucrările CNC al PNL de la Poiana Brașov au fost amânate peste doua săptămâni cauzat de vestea tristă pentru toți membrii Partidului Național Liberal.”.

Prim vicepreședintele PNL Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a scris tot pe facebook că Mircea Ionescu Quintus a fost un factor de echilibru pentru liberali și că se consideră privilegiat că l-a cunoscut: ”Seniorul Mircea Ionescu Quintus a fost și va rămâne un reper pentru PNL și pentru mine personal. Nu a fost doar unul dintre cei mai îndrăgiți liberali, cu o istorie legată de PNL timp de 80 de ani, dar a fost și factorul de echilibru al acestui partid în ultimii ani. A reușit cu luciditatea, căldura și umorul său să tempereze momente încărcate, iar discursurile lui în aceeași notă erau mereu inspirante. Sunt onorat c-am avut privilegiul să-l cunosc!
Dumnezeu să-l odihnească în pace!” este mesajul postat de Dolha pe pagina de facebook.

Președintele PNL Bistrița, Sorin Hangan a postat pe pagina de facebook a organizației: ”Azi este o zi tristă pentru cei cu suflet liberal. La venerabila vârstă de 100 de ani, seniorul Mircea Ionescu Quintus s-a stins din viață. A fost președintele dar și mentorul nostru care, cu înțelepciunea și bunatatea lui, ne-a ajutat de fiecare dată să trecem peste piedicile care ne-au fost puse în cale de către tumultoasa viață politică liberală. A avut meru o vorbă bună și un sfat înțelept pentru fiecare dintre noi. Rămas bun excelență, ne vei lipsi mult de tot!”

PNL Bistrița-Năsăud avea programată o conferință de presă luni dimineața, însă președintele județean Ioan Turc a anunțat că a anulat-o în această după amiază din cauza decesului președintelui de onoare.

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu