Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Sorin Hangan îl acuză pe viceprimarul Niculae de ipocrizie, după ce o propunere a liberalului respinsă ca imposibilă ar fi fost asumată de acesta și de municipalitate

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Președintele liberalilor bistrițeni, consilierul local Sorin Hangan îi dă o replică usturătoare noului șef al PSD Bistrița, viceprimarul Cristian Niculae, după ce acesta a scris zile trecute pe pagina oficială de facebook că municipalitatea va aloca  393 de mii de lei la suplimentarea bugetară din această lună pentru semaforizarea căii ferate din strada Lucian Blaga, un punct nevralgic al traficului din oraș. Sorin Hangan, care atrăsese atenția în urmă cu două luni în privința problemelor generate de pasajele de cale ferată, și a inițiat chiar un proiect de hotărâre care prevedea alocarea de bani din bugetul municipal pentru semaforizarea lor, respins de majoritatea din Consiliul Local a reacționat foarte dur pe pagina sa de facebook, unde a publicat o scrisoare deschisă:

Constatăm pe zi ce trece că PSD face tot posibilul pentru a-şi aroga toate meritele. Dacă oaia a făcut doi miei, este datorită PSD. Dacă avem recolte bogate la grâu şi orzoaică este datorită PSD. Nimeni nu spune că oaia crescută până la maturitate sau pregătirile terenurilor agricole n-au avut un program de guvernare al PSD. Să-ți arogi merite şi să ieşi în față, bătându-te cu pumnul în piept ca şi cum acum ai fi ieşit de la sala de forță, o pot face doar actorii politici care stau în fotoliu în fața televizorului şi apoi au pretenția să fie premiați de Uniter.

În toată țara, aceste metehne social-democrate sunt omniprezente, dar la Bistrița parcă s-a întâmplat primul descălecat al ipocriziei. De aproape 10 ani, primarul Ovidiu Crețu a transformat oraşul în propria moşie. Acum, după ce oraşul a fost sufocat de infatuarea sa, cu un împrumut pentru o pârtie nefuncțională, un pod care duce undeva, departe în absurd, şi alte victorii politice, nicidecum cetățeneşti, a lăsat loc unui urmaş de partid, adică dumneavoastră, domnule viceprimar Cristian Niculae! Un oraş nu se conduce de unul singur, ci de un Consiliu Local, unde voturile nu ar trebui să țină seama nici de cine conduce țara şi nici de doctrine politice.

În acest sens, oarecum giratoriu având în vedere că tot ce mişcă în oraş se învârte în jurul membrilor PSD din primărie şi Consiliul Local, pe 8 iunie 2017, grupul consilierilor locali PNL a depus un proiect prin care trecerile la nivel cu calea ferată din Viişoara, Lucian Blaga şi Ioan Slavici urmau să fie realizate din fondurile Primăriei. Propunerea consilierilor liberali a fost discutată în şedința Consiliului Local din iulie. Vă reamintesc toate acestea domnule viceprimar, pentru a vă reîmprospăta memoria şi pentru ca dumneavoastră să aveți un dram de decență când susțineți că preocuparea privind realizarea unei treceri semaforizate la nivel cu calea ferată de pe Lucian Blaga vă aparține dumneavoastră şi colectivului PSD din Primărie!

De ce iulie în nu s-a putut și acum se poate?

În şedința din iulie proiectul a fost respins pentru că, nu-i aşa, ar fi culmea ca un proiect al consilierilor PNL să fie aprobat când majoritatea este PSD. Această logică de partid, fără nicio legătură cu interesul cetățenesc, este dăunătoare pentru oraş. Consilierii PNL nu sunt figuranții dumneavoastră în piesa “PSD pentru Bistrița” deoarece în acea şedință păpuşarul consilierilor social-democrați ați fost chiar dumneavoastră, nu Ovidiu Crețu, primarul în funcție. Ca atare, proiectul a căzut, motivându-se discuțiile cu CFR, cu Ministerul Transporturilor şi cu faptul că Primăria Bistrița nu poate finanța aşa ceva. S-a invocat încălcarea legalității!!! După două luni, dumneavoastră comunicați cetățenilor că lucrările la trecerea de pe Lucian Blaga se fac din banii Primăriei, în urma multor sesizări a conducătorilor auto şi a preocupării constante pe care Primăria, recte PSD, recte dumneavoastră, o acordă doleanțelor cetățeneşti! Personal cred că unul dintre cetățeni este chiar Radu Moldovan, şeful dumneavoastră de partid ce locuieşte în zonă, care s-a văitat că face 35-40 minute până la serviciu, la Consiliul Județean. Mai mult, acesta v-a sugerat public să íncepeți demersurile pentru contactarea unui împrumut prin care să fie reabilitate străzile oraşului, oraş care are onoarea să vă aibă viceprimar. Nu mai spun că declarațiile domnului Moldovan au fost făcute într-o conferință de alegeri interne când ați câştigat funcția de preşedinte al PSD Bistrița. Ar ínsemna că viața cetățenilor depinde de social-democrație şi de exponenții acesteia.

Vreau doar să vă pun câteva întrebări simple. De ce în iulie Primăria nu putea da bani pentru lucrările de pe Lucian Blaga, iar acum poate? Ce s-a schimbat? Ministerul Transporturilor nu are bani pentru salarii, exact ca la Ministerul Apărării, iar banii pentru investiții au fost luați ca să se acopere gaura bugetului național? În loc să spui adevărul, să respecți adevărul, să fii om şi să informezi cetățenii că reprezentanții PNL din Consiliul Local au avut dreptate, este mai bine să faci jocul ipocriziei şi să-ți arogi merite politice?

Este foarte bine că se realizează trecerea de pe Lucian Blaga, domnule viceprimar! Ar fi foarte bine să se realizeze şi cele din Viişoara şi Ioan Slavici. Cetățenii trebuie scoşi din starea de inconfort în care i-a adus colegul dumneavoastră de partid, Ovidiu Crețu, dar metehnele lui se vede că le moşteniți şi dumneavoastră! Ipocrizie, infatuare şi respectarea ordinelor de la partid! Ați ínceput campania electorală din timp, domnule viceprimar, însă ați început-o cu o minciună! Iar consilierii PNL nu se pot face părtaşi decât la adevăr! Adevărul ce trebuie spus cetățenilor dincolo de interesele meschine de partid!” scrie Sorin Hangan pe facebook.

Ce a scris viceprimarul

Iată și postarea făcută cu o zi înainte de viceprimarul Cristian Niculae pe pagina sa oficială, care a generat reacția lui Sorin Hangan: ” În urma constatărilor făcute de către noi, administrația municipiului Bistrița, completate de sesizările conducătorilor auto nemulțumiți de traficul aglomerat de pe strada Lucian Blaga din orașul nostru, cauzat de trecerea la nivel cu calea ferată nesemaforizată, am luat decizia ca banii necesari pentru modernizarea acestei treceri să fie alocați de la bugetul local al municipiului Bistrița .Alocarea sumei de 393000 lei se va face prin rectificare bugetară în ședinta de Consiliu Local din data de 21.09.2017.Banii sunt necesari pentru realizarea sistemului de semaforizare, urmând ca firma concesionară a căii ferate Bistrița-Bistrița Bârgăului, SC Via Terra Spedition, împreună cu cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să reabiliteze trecerea de cale ferată din punctul de vedere al infrastructurii stradale. Precizez că am purtat numeroase discuții atât cu reprezentanții Ministerului Transporturilor , a Regionalei CFR Cluj, cât și cu firma concesionară SC Via Terra Spedition, deoarece am fi dorit ca această modernizare să nu se facă din banii municipiului.Acest lucru nu a fost posibil, așadar am hotărât să facem această alocare bugetară pentru a asigura fluidizarea traficului rutier atât de necesară în această zonă.”

 

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu