Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Jumătate dintre locuitorii satelor din BN nu au curent după furtuna de duminică

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sute de gospodării, agenți economici din tot județul sunt în continuare fără electricitate și luni, la mai bine de 2o de ore de la furtuna devastatoare de ieri. Practic 22 dintre cele 26 de rețele de medie tensiune din județ au fost afectate în una sau mai multe locuri de copacii căzuți” a explicat Ioan Raica, inginerul șef de la Electrica Bistrița într-o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Stâlpi de înaltă de tensiune peste care s-au prăbușit copaci, transformatoare avariate este tabloul cu care se confruntă cele 24 de echipe cu care Electrica Furnizare susține că operează și la această oră în Bistrița-Năsăud.

În acest moment nu beneficiază de electricitate jumătate din locuitorii din zona rurală din Bistrița-Năsăud  adică 30 000 de oameni, iar în ceea ce privește orașele, defecțiunile vizează zone restrânse, în general de la ieșire, cartierele , a explicat Raica: ” suntem 60 de oameni lucrăm în 12 locuri, tăiem conductoare. Speram ca până deseara sa depistăm toate defectele din liniile de medie tensiune. si dacî stim concret care sunt problemele echipele se pot deplasa și la cazurile punctuale.. nu au timp pentru cazurile individuale, pentru că trebuie să plece să rezolve acolo unde așteaptă, să spunem 2000 de oamnei.  Speram ca până deseară să localizăm tot ce înseamnă defectiuni majore. Ordinul de acțiune este să alimentăm cât mai mulți, adică să ne ocupăm de rețele și mai puțin în perioada imediată de branșamentele izolate la case” a mai spus inginerul șef de la Electrica Bistrița.

Vezi unde nu există electricitate luni dimineața

”Bistrița are fără curent mai puțin Unirea, Viisoara până la Crainimăt, care are probleme de azi de  la ora 11, 00 și este posibil să se fi rezolvat deja, nu este alimentare in Slatinita, nu este nici  în Ghinda, unde a fost de azi noapte până azi dimineața, dar a intervenit o defecțiune. Mai sunt cazuri punctuale” a explicat Raica în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Nu au electricitate în acest moment zonele Sânmihai, Dumbrăveni, Uriu, și văile din imprejurimi. Cu aceeași situație se confruntă Rebra, Coșbuc, Parva toată, dar și toate localitățile de la Salva către județul Maramureș . Aici accesul la electricitate a fost restabilit parțial, dar o salcie căzută ulterior peste un stîlp de înaltă tensiune a compromis din nou alimentarea.

Colibița este afectată parțial, dinspre Mureșeni spre Bistrița Bârgăului, zona Valea Străjii- Piatra Fântânele nu are curent electric.

Șieuț și Mărișelul  sunt comune afectate de lipsa electricității. Potrivit inginerului șef de la Electrica. ” Sebiș și Valea Budacului sunt în această situație. ” OrdiEu sper ca până mâine seară să fie rezolvat tot” a dat asigurări

Și fără curent și fără apă

Unii locuitori ai județului sunt dublu sinistrați: după ce că n-au electricitate, au probleme și cu alimentarea cu apă. Aceasta pentru că stațiile de tratare a apei din anumite zone fără electricitate, după ce au fost avariate de furtună, nu pot funcționa, iar debitul de la robinet este fie redus, dar calitatea e necorespunzătoare, fie apa nu ajunge la beneficiari, a anunțat Aquabis. Este vorba de stațiile de tratare din Năsăud, Rebrișoara, Salva, Nepos, Feldru și Sângeorz Bai,

Material in curs de actualizare

Share.

About Author

Lasă un comentariu