Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Contre între consilierii liberali și primar, după ce acesta i-a trimis la direcțiile din primărie dacă vor informații

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Primarul Ovidiu Crețu i-a trimis pe consilierii liberali să ceară documente de la serviciile de specialitate dacă vor informații în plus, în loc să le trimită informațiile în scris, așa cum au solicitat și cum precizează regulamentul Consiliului Local.

Fostul viceprimar Ioan Peteleu a solicitat în plenul ședinței de ieri, pentru a doua oară în ultimele luni, să vadă proiectul tehnic al iluminatului stradal din zona Sigmir, în timp ce avocata Diana Morar a cerut procesul verbal de la recepția reabilitării Ștrandului Municipal și devizul de lucrări.  Primarul i-a trimis să le ceară departamentelor Primăriei, după ce fiecare au protestat că primarul nu respectă legea și regulamentele: ”Am să vă răspund la amândoi. Punerea la dispoziție nu înseamnă ducerea documentelor în sufragerie sau bucătărie. Primăria are directii, servicii, documentele vă stau la dispozite. Vă spun acum, v-am spus-o și data trecută: este bine să vedeți direcțiile din primărie ca să vă obișnuiți cu ele ” a  fost răspunsul primarului Crețu.

”Este foarte grav că așa tratați consilierii. Vă fac plângere”

Fostul viceprimar l-a înformat pe primar în aceeași ședință că-i face plângere dacă va continua să obstrucționeze consilierii: ”Am cerut proiectul tehnic de iluminat public pe acea stradă, nu v-am cerut documentații de sute de pagini. Data trecută când v-am cerut documentațiile în precedenta ședință m-ați trimis la plimbare . Conform Regulamentului am dreptul . Sunteti obligat in 20 de zile să-mi dați un răspuns, dumneavoastră sau dacă nu le știți chiar pe toate lăsați un  funcționar să răspunde. Vă atrag atenția neformularea sau formularea unui raspuns inexact se consideră abatere disciplinară și se sancționează cu abatere disciplinară. Daca asa tratati consilierii locali este foarte grav. Noi v-am cerut o informație. Răspunsul domnului primar este o sfidare” l-a anunțat Ioan Peteleu.

Avocatul Diana Morar i-a replicat că legea 544 îl obligă pe primar să furnizeze informațiile cerute de consilieri și că nu se poate eschiva:” cu privire la posibilitatea de a mă deplasa la direcțiile primăriei, eu nu am nicio problemă, însă legea 544 vă obligă pe dumneavoastră să-mi răspundeți și să imi trimiteți răspunsul la adresa pe care eu v-o semnalez” i-a replicat consilierul local PNL.

 

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Balan Marius - contribuabil în

    Deci v-o trimis la plimbare. No apoi trebuie sa fi prost de-a dreptul sa mai candidezi sub regimul tovarasesc aldistopesedistoudemeristo.

Lasă un comentariu