Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

ULTIMA ORA: Vicepremierul Sevill Shaidehh urmărită penal de DNA pentru trecerea Insulei Belina la o firmă privată

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Doi miniștri ai cabinetului Tudose luați în vizor de DNA în același dosar legat de transferul unei insule din județul Teleorman la o firmă privată, care ar avea legături cu Liviu Dragnea: Ministrul dezvoltării Sevill Shaidehh și cel delegat pentru Fondurile Europene, Rovana Plumb.

Vicepremierul Sevil Shhaideh care a fost astăzi la audieri la DNA este urmarita penal pentru abuz in serviciu. Câteva ore după plecarea vicepremierului de la DNA s-a aflat și de ce anume este acuzată: de favorizarea trecerii ilegale a  unor “parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), (foto)situate in albia minora a Dunarii,  din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private”, in anul 2013. În același dosar în care Sevil Shaidehh  are calitatea de învinuit, DNA cere si avizarea de către Camera Deputaților a urmaririi penale a Rovanei Plumb, deputat PSD, care la vremea aceea era ministrul mediului.

Pentru Sevill Shaidehh nu este nevoie de niciun aviz, pentru că aceasta nu este parlamentar , iar la vremea săvârșirii faptelor nu era ministru, ci doar secretar de stat. Interesant este însă că Liviu Dragnea, despre care Victor Ponta a declarat recent că la presiunile sale ar fi fost de acord cu transferul printr-o Hotărâre de Guvern a insulei fără să știe că va ajunge la o firmă controlată de acesta, era la vremea aceea ministrul Dezvoltării.

Foto: Gândul

Share.

About Author

Lasă un comentariu