Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Din Penitenciarul Bistrița, Bivolaru a ajuns direct pe lista celor mai căutați infractori din Europa

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nici n-a fost eliberat bine din Penitenciarul Bistrița că liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a ajuns drept  în capul listei Europol al celor mai căutați infractori din Europa, ”Most Wanted Fugitives”.

Nu pentru că ar fi comis între timp alte fapte penale, ci pentru că imediat după eliberare a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din Finlanda pentru  mai multe infracţiuni de trafic de persoane şi abuz sexual, înfăptuite în această țară și în Franța, începând din 2006 până în 2013.

De altfel autoritățile din Finlanda au fi emis-potrivit Mediafax -un mandat de căutare pe numele lui Bivolaru, care a ajuns în posesia autorităților române în 19 septembrie, adică la o săptămână după ce a fost eliberat din Penitenciarul Bistrița.  Autoritățile române l-au căutat la Cisnădioara, județul Sibiu , domiciliul din acte al  liderului MISA, în 20 septembrie, însă era de negăsit. Cu câteva zile înainte, în 13 septembrie poliția din Sibiu îl luase în evidență pe Gregorian  Bivolaru.

 

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Gregorian Bivolaru a plecat din România în 14 septembrie 2017, pe numele acestuia neexistând nicio interdicţie de călătorie stabilită de Judecătoria Bistrița după ce a fost eliberat din Penitenciarul Bistriţa.

Acum, liderul MISA eliberat condiționat după o decizie a Judecătoriei Bistrița, rămasă neatacată de procurorii bistrițeni, a ajuns din nou în fruntea clasamentului celor mai căutați infractori europeni. A mai fost în aceeași poziție, în ianuarie 2016, înainte de a fi surprins în Franța și extrădat în România.

Ce români figurează în Most Wanted Fugitives?

De menționat și că în clasamentul Most Wanted fiecare țară are dreptul la maximum 2 poziții, însă acum există trei români, pentru că Bivolaru a fost înscris pe listă de Finlanda. Ceilalți doi, Ionel Silvestru  și Gheorghe Clapon sunt un condamnat la 12 ani pentru trafic de persoane și exploatare de minori, căutat din 2011, respectiv un interlop din Iași care a disparut imediat după ce a aflat căa   fost condamnat la 9 ani pentru înșelăciune și spălare de bani.

Citește și: Ipoteză: de ce au renunțat procurorii să conteste decizia de eliberare a lui Bivolaru și a altor VIP-uri

 

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu