Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Tren care a tranzitat județul, deraiat în DEJ. Zeci de bistrițeni au așteptat azi noapte câteva ore pentru a-și continua călătoria

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trenul Interegio  1765, Iași – Timișoara, a deraiat azi noapte în jurul orelor 23,15  în zona Dej. Deși nimeni n-a fost rănit pasagerii au așteptat în jur de trei ore noaptea, pentru a fi preluați de o altă garnitură și a-și continua călătoria. În tren se aflau în jur de 200 de călători, printre care câteva zeci care s-au urcat  în județul  Bistrița-Năsăud. Printre ei s-a aflat și jurnalistul Sorin Istrate, directorul Mesagerului de Bistrița-Năsăud, cel care a postat evenimentul imediat pe facebook  cu tot cu poze și a fost principala sursă pentru transmisiile televiziunilor centrale.

La o oră după incident, Sorin Istrate comenta că mecanicii le-au explicat pasagerilor care stăteau pe peron că ar fi vorba de o supralărgire a șinelor indicată ca o prima cauză a accidentului.

SNCFR a postat o oră mai târziu un comunicat pe pagina oficială în care anunță incidentul: ”Pasagerii și personalul feroviar nu au fost răniți. Călătorii au fost preluați de un alt tren care a circulat pe celălat fir de cale ferată, după verificarea gabaritului și avizul de liberă trecere al colegilor CFR Infrastructura. Echipe de intervenție s-au deplasat la fața locului pentru repunerea vagoanelor pe șine și pentru reluarea circulației în condiții de siguranță.” Comunicatul CFR anunța și că pasagerii pot fi despăgubiți: ”Dacă pasagerii care au bilete/abonamente vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare.Informații CFR 021 9521. Ne cerem scuze pentru inconveniente si MULȚUMIM pentru înțelegere” este mesajul CFR.

Deocamdată SNCFR nu a anunțat care sunt concluziile comisiei de anchetă.

 

Sursă foto: pagina de facebook Sorin Istrate

Share.

About Author

Lasă un comentariu