Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

O primărie a făcut cabinete medicale școlare, dar nu sunt încă bani pentru doctori

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Liceul Radu Petrescu din Prundu Bârgăului are cabinete școlare noi, amenajate pe banii primăriei încă de la începutul anului 2017, însă stau închise pentru că nu pot fi angajați medici școlari. Motivul: Ministerul Sănătății n-a dat aprobarea pentru plata medicilor, una de medicină generală și celălalt stomatolog, dar nici pentru asistente. Directorul Direcției de Sănătate Publică, Anca Andrițoiu a explicat într-o ședință de Colegiu prefectural că se așteaptă o nouă rectificare bugetară la nivel guvernamental pentru a spera la o aprobare pentru bugetarea posturilor de la Liceul din Prundu Bârgăului: ” investiția a făcut-o Primăria , însă salarizarea personalului medical este asigurată din bugetul Ministerului Sănătății. Primăria a făcut solicitare la minsiterul Sănătății să ceară acordul . Întrunesc condițiile  și acordul ar fi necesar, sperăm ca la următoarea rectificare să primească” a mai spus șefa Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Cum arată rețeaua cabinetelor școlare din județ

Liceul din Prundu Bârgăului este prima instituție de învățământ dintr-o comună pentru care se solicită angajarea de medici  pentru cabinetele școlare. De altfel în județ există cabinete medicale școlare doar la nivelul orașelor: :11 de medicină generală școlară și 6 de stomatologie. Potrivit unei informări transmise de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, cele mai multe sunt în Bistrița: 7 de medicină generală și 5 de stomatologie: alte 2 sunt de medicină generală sunt la Beclean, însă al doilea oraș ca mărime din județ nu are cabinet stomatologic.

La Năsăud funcționează un cabinet de medicină școlară și unul de stomatologie, ambele încadrate cu medici, în timp ce la Sângeorz Bai există doar un cabinet școlar, însă aceste este acoperit de un medic de familie care lucrează în sistemul școlar doar cu jumătate de normă.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu