Ai o știre? Sună-ne pe TELEFON 0787-894941 sau trimite-ne un mesaj pe WhatsApp!

Penitenciarul Bistrița a deschis ieri anul școlar. Certificatele de studii primite de deținuți nu vor preciza unde au făcut școala

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Anul școlar a început și la Penitenciarul Bistrița, însă nu odată cu începerea școlii dincolo de porțile sale, ci odată cu cel universitar. Deținuții învață însă alfabetul, scrisul și cititul, pentru că aici sunt organizate  deocamdată numai cursuri pentru învățământul primar în Programul ” A doua Șansă”.

Penitenciarului Bistrița a anunțat printr-un comunicat de presă că a  organizat chiar și o festivitate pentru debutul anului școlar pentru cei 16 deținuți pe care-i are în programul de studii. Deși e vorba de deținuți trecuți de majorat comunicatul de presă, semnat de comisarul Cosmin Părăuan vorbește despre sunatul clopoțelului  :” Clopoțelul a sunat începerea școlii pentru un număr de 16 deținuți care au solicitat înscrierea la cursurile învățământului primar. Alături de specialiști ai Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială, la festivitate au fost prezente cadre didactice, care, în baza protocolului de colaborare încheiat de Penitenciarul Bistrița cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, vor asigura instruirea școlară a persoanelor private de libertate.”.

Comunicatul precizează și că  deținuții primesc în urma studiilor diplomă, adeverință, certificatul de absolvire precum și foaia matricolă, toate  recunoscute de Ministerul Educației Naționale. Penitenciarul Bistrița dă asigurări și că dovada studiilor va fi eliberată  de către unitatea de învățământ care asigură cu personal didactic cursurile, iar pe actele primite nu vor exista mențiuni că școala a fost făcută în Penitenciar :” Nu vor fi înscrise mențiuni cu privire la locul în care s-a derulat instruirea școlară.” precizează comunicatul de presă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar, Monica Buboly cadrele didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă numărul 1 sunt cele care se deplasează pentru cursuri la Penitenciar, în sistem modular, în funcție de programul convenit cu conducerea centrului de detenție.

 

Share.

About Author

Lasă un comentariu